Свързани новини

11.05.2009 11:20

Спират мощностите на "Кремиковци" от утре

Видян 1519 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Утре в 14 часа ще бъдат спрени мощностите на Кремиковци, каза Цветан Банков, представител на кредиторите в комбината пред бТВ, цитира агенция БГНЕС.


Според него има изхода за Кремиковци - или да бъде обявена несъстоятелност или да се подготви план за оздравителна програма. Първият вариант заради финансовата криза не е добър. Синдикът на Кремиковци Цветан Банков, обясни още, че през октомври месец миналата година са спрени добивните част на Кремиковци – пещите и коксохимическото производсвто. През последните месеци обаче Кремиковци работи само за производство на електростомана чрез електропеща, за да не създава допълнително напрежение над София. Той обяви че утре ще спре и тя - със спирането на газта в 14.00 ще спре цялата производствена мощност на комбината. Спирането на мощностите обаче и особено спирането на конксохимическо производство, не може да бъде възстановено.


Оттук нататък производството по несъстоятелност може да се развие по два начина: кредиторите дали ще решат осребряването на имуществото на длъжника. Изготвянето на план за оздравяването и несъстоятелност.


БГНЕС припомня, че на 7 май главният енергетик на дружеството Николай Савов съобщи, че вече е започнало поетапното изключване на производствените мощности на Кремиковци, като подаването на природен газ за комбината спира окончателно на 12 май. Има изготвен авариен план специално за тази дата, който може да започне в 14 часа, както е посочено в писмото на Булгаргаз. Цялата процедура ще продължи около седмица, каза още Савов. Той беше категоричен, че са взети всички мерки за безопасност на хората по време на процедурата по затваряне на пещите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

телец