Свързани новини

26.01.2021 09:30

Премиерът подтиква президента да наруши Конституцията с позиция за Навални: Проф. Маринов

Видян 2899 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Министър-председателят подтиква президента да наруши Конституцията. По Конституция външната политика се разработва от правителството, а не от държавния глава. Трудно е да се прозре мотивът на министър-председателя за това. Никой не би казал например, че Еманюел Макрон не е защитник на демокрацията, а той не говори по тази тема за Навални“ , заяви председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов в предаването „Тази сутрин“ по бТВ по повод последните словесни престрелки между премиера и президента.


Темата за Навални не е съществена за изясняване на противоречията между президента и управляващите, смята проф. Маринов. Според него различията между Борисов и Радев са сериозни и са базирани на принципните различия за управлението на държавата и за отношението на държавата към хората.


"Който и да дойде след изборите на власт, ако се държи така, както сегашните управляващи, ще получи същото отношение от президента", каза Александър Маринов.


Консултациите при държавния глава за изборите са показали колко са дълбоки различията между него и управляващите, а що се отнася до самите разговори на Радев с политическите сили, те са били полезни и са очертали големите проблеми, които тревожат обществото около вота, като например въпросът за големия брой невалидни бюлетини, смята председателят на Стратегическия съвет при президента.


Би било прекрасно президентът и премиерът да се обединят, за да има честни избори, но ГЕРБ заяви, че не приема идеите на президента, смята още проф. Александър Маринов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 26.01.2021 15:55

    Необразованата и неграмотна Тиква не признава нито Конституция, нито закони, нито държава и държавност. Той си работи по неговите мутренски правила и прийоми от миналото, създава си собствени щабове, агенции и държавни институции зависими от него и на негово разпореждане

  • 001 Anonimen 26.01.2021 15:10

    Премиерът не подтиква - той както винаги си бръщолеви и едва ли знае кое е прерогатив на правителство,президент,народно събрание...Такива върхове на невежеството и простотията НИКОГА не е имало в българската история.А факта,че племето населяващо територията приема това положение говори за нивото на деградация.

RSS

Най-нови

Отцепиха района до детска ясла в Русе заради тяло

Откриха тяло до ясла в Русе, районът е отцепен

Отцепиха района до детска ясла в Русе ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв