Свързани новини

23.01.2021 18:51

Утре ще поискаме оставката на Сачева заради неизплатените пари за малкия бизнес: Манолова

Видян 3610 пъти | Коментари 3
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Утре от 11:30 ч. представители на затворени бизнеси, които не са получили подкрепа и активисти на "Изправи се.БГ" ще организират събитие пред Министерския съвет, за да поискаме оставката на социалния министър. Имаме сигнали от граждани, които не са получили по 24 лв. на ден за служителите от Шумен, Плевен, Стара Загора и Бургас, които ще се включат в събитието.


 


Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред медиите в Плевен, където днес откри офис на организацията.


 


Тя допълни, че социалният министър е обещала до края на декември 2020 г. служителите на затворените бизнеси е трябвало да получат 24 лв. на ден подкрепа, но до края на декември одобрените за помощта са 14 500 по данни на Агенцията по заетостта. Не е ясно колко от хората са получили реално пари. Според данни на работодателски организации са дадени между 500 хил. и 1 млн. лв., от обещани 50 млн. лв., обясни Манолова.


 


Основен приоритет на "Изправи се.БГ" е рязкото увеличаване на доходите на работещите българи и преизчисляване на пенсиите, зелените каузи, ревизия на безобразията на 11-годишното управление на Борисов. Имаме ясен план за подкрепа на бизнеса и на обикновените граждани в условията на криза. Досега има само обещания, а фирмите и хората се оправят който както може, допълни Манолова.


 


Затворените бизнеси трябва да са подкрепени, милионите да стигнат до хората, а не до приятелския кръг на властта, категорична е тя.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 24.01.2021 12:20

    Напращялата джендърка Деница, макар и некомпетентна е сложена от Тиквата да го слуша, да краде и източва хазната и да ощетява и без това мизерното население. Изпедепца се с лъжите по-добре от шефа си и с каменна физиономия без грам емоция ни убеждаваа, че цъвтим

  • 002 Anonimen 24.01.2021 05:31

    Предно пишещия заедно с крещящата за власт кюстендилка на кладата и да ги изгорят ,като Ян Хус !!!

  • 001 съд 23.01.2021 22:51

    Не оставка, за този платен рептил само съд за геноцид над българите! От както Борисов я сложи за министър тя единствено и само вредни за хората закони и действия предприема

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но