Свързани новини

22.01.2021 17:46

Още 14 партии и граждански сдружения се присъединиха към БСП за честни избори

Видян 2279 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Благодаря ви, че се отзовахте на поканата ни да обсъдим възможностите си да обединим усилия за провеждане на честни избори. През годините сме били свидетели на злоупотреби с избори, на манипулация на вота, на всяване на страх у хората, използване на корпоративен и купен вот. За нас е изключително важно да потърсим и вашата подкрепа и ние да подадем ръка - и заедно, според своите възможности, да осигурим протичането на честни избори", обърна се лидерът на БСП Корнелия Нинова към присъстващите представители на политически формации и НПО-та във втората среща, инициирана от социалистите за създаване на общ фронт за честни избори. Вчера стартираха първите разговори, на които присъстваха 20 пратеници на организации с нестопанска цел и политически партии.
Във втория ден на поредицата срещи Корнелия Нинова запозна присъстващите с парламентарните инициативи на левицата - внесени две предложения  за промени в Изборния кодекс във връзка с осигуряване на видеонаблюдение на броенето на бюлетините и съставянето на протокола в деня на вота. Социалистите настояват още за видеозапис, който да може да се ползва в съда като доказателство при оспорване на резултата или сигнали и съмнения за злоупотреби, както и предаване на този процес онлайн в момента на броенето на бюлетините и съставянето на протоколите.
Активна регистрация на гласоподавателите, за да бъдат изчистени "мъртвите души", е второто предложение за промяна в Изборния кодекс.
"Когато сме повече с едно и също искане, сме по-силни. Освен парламентарните механизми ви


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 AnonimenДруг анонимен 23.01.2021 23:36

    Още малко и ще се задавиш от омраза.Нинова е млада,не е от БКП.СТРАХУВАЙТЕ СЕ ОТ ТАЗИ ПАРТИЯ.Ядосвайте се гербаджии.

  • 001 Anonimen 22.01.2021 23:26

    Най-големите мошеници, лъжци, крадци на гласове, манипулатори на списъци, като се започне от изборите за ВНС преди 30 години със 700 000 гласа!, сега се "борят за честни избори"! Наглостта на тая сволач няма край! БОЖЕ, въздай твоята справедливост на тая мръсна, долна и подла сган!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец