Свързани новини

22.01.2021 17:12

Художникът Симеон Кръстев: Смутен съм от отношението на хората, които ме заливат с помия

Видян 1844 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Смутен съм от отношението на хората, които започнаха да ме заливат с помия“. Това сподели пред БНР художникът Симеон Кръстев, който за часове влезе във фокуса като автора на картината, която премиерът Бойко Борисов подари на сръбския президент Александър Вучич.


„Нарисувал съм реалистична картина. Няма вложени политически емоции... Идеята се появи от фирмата, която изгражда „Балкански поток“. Тя поръча на над 30 художници да направят картини по темата „Балкански поток“. Това са членове на СБХ, доказани художници. Аз направих три картини - две са с фигури и с тръбата, а тази с Борисов и с Вучич беше между другото. Това беше ведомствена поръчка с идея да се направи изложба... Изведнъж стана един бум, след като сръбска медия публикува подарената картина. И се изсипа злоба и жлъч“, каза още Кръстев в предаването „Хоризонт за вас“.  


Симеон Кръстев подготвя изложба през май в София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 22.01.2021 21:36

    На БКП-партийно-идеологически издигантите и незаслужено възхвалявани "академии" тряба да им се промени статута и наименованието съобразно естеството на обучението, знанията и материята, с които боравят: Художествена "академия" (Професионално-Учебен Център (ПУЦ) за Бояджии, Каменоделци, Леяри и Плочкаджии" - нали паметникът "1300г. Б-ия" беше от винкелна строителна конструкция с некадърно налепени по нея плочки!); МВР-"академия" (Милиционерски ПУЦ); Спортна "академия" (Физкултурен ПУЦ); Счетоводна "академия" (Сметководен ПУЦ); Търновското "Уни"; Благоевградското ЮЗ"Уни", Пернишкото "Уни", ...... И да имат правото да издават само Удостоверения за завършен професионален курс, а не Дипломи за висше образование! И преподавателите да са със статут на майстори в учебен цех, а не университетски преподаватели с научни степени и звания!

  • 001 всеки си плаща за гяволъка 22.01.2021 17:42

    Трябва мисъл преди келепира, същата работа като на Сечкова

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

близнаци