Свързани новини

22.01.2021 14:00

Преживяното през ноември ще ни се стори приказка, ако не се ваксинираме: Кунчев

Видян 1382 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Екипи от здравното министерство и МОН се срещнаха с учители, отказали ваксиниране, в ямболското село Бояджик, съобщава bTV.

В сградата на училището в Бояджик се събраха педагози от няколко села, които са извън списъка на ваксиниране.

Главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев им дадe повече информация относно безопасността на ваксините и начина им на действие.

Той обясни, че идеята на срещата е не да изнесе медицинска лекция, а да проведе човешки разговор с всеки един от тях.

Здравният инспектор подчерта, че ако искаме да няма повече епидемия и мерките да отпаднат, трябва да достигнем 70% имунизирани. Науката е доказала, че ако 70-75% от населението е имунизирано, вече епидемия не може да стане, посочи той и допълни, че ще има отделни случаи, но не и масово разболяване. Доц. Кунчев даде пример с Великобритания, където болниците са пълни със заразени. Ако това се върне в България, а опасността е голяма, това, което преживяхме ноември, ще ни се стори приказка, предупреди той.  Припомняме, че ЕК иска 70% имунизирани до лятото, но България няма как да го направи, а в момента сме и на последно място по ваксинация в ЕС.
По негови думи вирусът е тръгнал по света и трябва да се вземат мерки, които да ни помогнат - една от тях е именно ваксинирането.

Здравният инспектор бе категоричен, че не трябва с лека ръка да се пренебрегва достъпът ни до ваксина. Той посочи, че в момента на Балканите никой друг не прави имунизации, докато ние като член на ЕС вече сме започнали.

"Няма здравна система в света, която да е достигнала такова ниво, че някой външен човек да се грижи по-добре за вашето здраве, отколкото самите вие. Мислете вие за вашето здраве", призова той педагозите и настоя да не вярват на лъжливи твърдения.

Припомняме, преди дни здравният инспектор изрази готовност да посети село Бояджик лично, тъй като в местното училище нито един преподавател не е заявил желание да се ваксинира.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 22.01.2021 14:13

    Не доктори, а завършени цинични търгаши. В началото на м.г., когато в Европа взимаха мерки, тези същите нещастници уверяваха, че всичко у нас е ок, а малко след това ни заплашваха със смърт, чували, хладилни камери. Година по-късно запяха старата песен на нов глас. Колко милиарда по край този К19 изтекоха през пръстите им без никакъв отчет. Пълно безобразие и абсурд

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!