Свързани новини

22.01.2021 13:17

Прокуратурата погна Домусчиев

Видян 43226 пъти | Коментари 3
Гласували 8 рейтинг: 4.6250
много слаба слаба добра много добра страхотна

       След като от август не се задържа много в България, а от септември върви слух, че ще има повече проблеми и от Божков с магистратите, Кирил Домусчиев беше погнат от прокуратурата, разкри Капитал. И то по сигнал на Агенцията за приватизация към правителството, на която - отново през септември, се навърши една година, откакто фирма на шефа на КРИБ дължи около 60 млн.лв. за неизпълнени задължения по покупката на Българския морски флот. А същото дружество имаше солидни дългове и към НАП и НОИ за милиони лв., както вече сме разказвали около годишнината. Това, че в деня на сблъсъка си с прокуратурата  Домусчиев се опита да представи среща с работодателите за дискусия по бюджета на София като негова лична с кмета на града и зам.-председател на ГЕРБ Йорданка Фандъкова няма да му помогне. Още повече, фирмата по почистване, в която има съдружие два пъти през последните месеци беше глобена от Столичната община за неизпълнение на задължения, а при трета санкция следва отнемане на концесията.



Софийската районна прокуратура (СРП) е образувала досъдебно производство за унищожаване и повреждане на ипотекирано или заложено имущество във връзка със строежа на новата сграда на Нова тв, съобщава Капитал.

Става дума за разрушена сграда, която е била възбранена в полза на държавата. На нейно място се строят новите офиси на Нова телевизия.

В началото на годината телевизията беше продадена от братята Кирил и Георги Домусчиеви на United group. По информация на Капитал новата сграда е била коментирана като възможна част от сделката, заедно със закупена неотдавна техника. От Адванс пропъртис заявиха, че "новостроящата се сграда не е част от сделката за прехвърляне на 100% от дружествените дялове на Нова Броудкастинг Груп ЕООД". От фирмата заявиха, че сградата е била разрушена преди върху нея да бъде наложена възбрана от съда.

Разследването, което е било възложено в края на миналата година на столичното 8 РПУ, е образувано по сигнал на Агенция за публичните предприятия и контрол (АППК, преди - Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол). От АППК коментираха, че са изпратили сигнал до Софийската районна прокуратура на 21 октомври 2020 г., с който е поискано "извършването на проверка относно наличието на неправомерно поведение във връзка с унищожаването на възбраненото в полза на АППК имущество". В АППК са били уведомени от СРП на 8 декември, че образувано наказателно производство. От АППК са поискали от Софийския апелативен съд също да сезира компетентните органи "предвид установеното в приетата по делото експертиза разпореждане с възбранен недвижим имот."



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 23.01.2021 01:09

    Като го осъдят, тогава пак пишете. Ама няма да стане.

  • 002 Anonimen 22.01.2021 14:54

    Валери Симеонов добре беше подхванал схемите и измамите ,но като стана коалиционен партньор-замълча си нещо.Вероятно си спомняте,че държавата беше осъдила въпросното лице с едни мноооого милиони,ама още ги чака...

  • 001 Anonimen 22.01.2021 14:27

    У нас престъпниците станаха мастити бизнесмени и милиардери благодарение на Тиквата и личното му чекмедже. Крайно време е вместо некачествени магистрали да започне да строи затвори, че наличните няма да са достатъчни.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв