Свързани новини

21.01.2021 10:40

Компромис може да се направи само за образованието: Борисов

Видян 2034 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Рискът от този щам е много сериозен", предупреди още премиерът Борисов. Новият щам, за който говорихме досега, се разви със страшна сила и виждате числата в Испания, Великобритания, въпреки новия локдаун, който имат. Новият щам се пренася изключително бързо. И затова, въпреки месеците локдаун, който имат в тези държави, броят на починалите и заразените, продължават да се показват. Дали сме си като дата 31 януари. Компромисът, който можем да направим, е с образованието.

"От 8 до 10 часа водихме диалог под формата на спор между социални, образователния, икономическия, вицепремиерите и двата щаба. Оптимизмът, който има във всички нас на базата на днешните показатели, много рязко докторите го опровергават. Вчера Кунчев имаше среща на всичките здравни инспектори в Европа, днес имаме ръководителите на държавите по тази тема", каза премиерът Бойко Борисов на брифигна на Националния оперативен щаб.

 "По определен ред и учениците от 5 до 12 клас, ще започнат да се въртят и на присъствено обучение. Това го дължим, защото това поколение, което месеци наред не ходи на училище, е проблем. Радостно е, че над 8000 доктори, медицински сестри, преболедуваха и имат антитела. Колкото повече ваксини идват да могат по най-бързия начин да бъдат поставяни. Министър Ангелов може да води някакъв диалог дали за едно боцване или за две ще плащаме по 10 лв.", каза още премиерът.


Борисов коментира, че удължаването на мерките след 31 януари означава, че близо 100 милиона допълнително трябва да се дадат за неработещите бизнеси. „Така спасяваме работни места и помагаме на семейства, но БВП не се увеличава”, поясни министър-председателят.

Той поясни, че от близо 30 000 заети в ресторантьорския бранш, 6 300 са подали заявления за подпомагане. „Защо е така, оставям на вас да прецените”, призова премиерът.

Относно удължаването на епидемичната обстановка Борисов каза, че това ще бъде преценено от здравния министър на база това, което ще му бъде докладвано.  
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

скорпион