Свързани новини

20.01.2021 14:01

Срещали ли са се Борисов, Теменужка и Томислав с хора от забранителния списък на ЕС и на САЩ: Цецо

Видян 9162 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борисов в типично негов стил не иска да ни се сърдят руснаците и Путин за позицията му за Алексей Навални. Но от това „сърдене“, Борисов превърна страната ни в зависима от енергийните проекти. Това за пореден път показва, че Борисов има определена зависимост от прокарването на руските интереси на територията на страната, което е в ущърб на националните интереси и за сметка на българския данъкоплатец. Това каза председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов в предаването Денят с Веселин Дремджиев по TV+  и TV 1.

Цветанов припомни за пасивното отношение на приемиера и за случая Скрипал и как публично го е порицал за реакцията му и подчерта, че човек трябва да е много последователен в принципната си позиция.

„С Турски поток виждаме, че по всяка вероятност страната ни ще бъде санкционирана от европейските регулатори, а българският потребител ще се окаже, че субсидира преминаването на газ през България. От тази гледна точка трябва да има много по-силна опозиция в българския парламент, която да изрази своето мнение, но виждаме, че БСП и ГЕРБ в тази ситуация се пресичат и са заедно. ДПС в техен стил ще замълчат и няма никаква яснота за този договор“, заяви Цветанов.
„Въпросът, който зададох към управляващите и по-точно към Теменужка Петкова, Томислав Дончев и към Бойко Борисов, имало ли е срещи между тях и хора от забранителния списък на ЕС и на САЩ, на територията на страната и извън пределите й. От тази гледна точка виждаме, че вече 4 ден няма абсолютно никакъв отговор“.

Цветан Цветанов каза, че иска да получи отговор на зададения от негова страна въпрос, за да може да продължи. Той подчерта, че пита за лица, които са били свързани с Южен поток – сериозни хора и фактори, които са участвали активно, в това което се е случвало. Разговорите са били проведени преди започването на Турски поток.

По думите му Турски поток е философията на Южен поток, но с много по-малко обем газ, който трябва да премине през това трасе.

Като цел на тези разговори той определя резултатът, който имаме днес – Турски поток, 3 млрд.лв. с инвеститор Булгартрансгаз и риск от този проект да е изцяло за сметка на българската страна. Русия няма никакъв инвеститорски елемент, а е била само изпълнител на този проект.
Поради липсата на парламентарен контрол към изпълнителната власт, липсата на реална опозиция в българския парламент, се стигна до това състояние и сме свидетели на това, което се опитва да направи правителството, с обявяването за изграждането на площадка на 7 реактор на АЕЦ „Козлодуй“ може да бъде изграден с платеното оборудване от Белене.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.01.2021 14:45

    Много Цветанов днес....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.