Свързани новини

20.01.2021 11:30

Арменската общност у нас е против изборите да бъдат на 4 април

Видян 2204 пъти | Коментари 6
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Арменската общност в страната се обяви против датата на парламентарните избори  - 4 април, на която етническата група ще чества празника Възкресение Христово, предаде БНР.


В отворено писмо до президента Румен Радев представители на общността призовават държавния глава да преразгледа решението си и да определи друга дата, съобразена с религиозните обичаи на всички български граждани.


От сдружението „Арменска общност в България“ определят датата като неудачна и изразяват надежда тя да е продиктувана от непознаване на традициите на „различните“ в България, а не „да е резултат на тенденциозен избор, показващ незачитане на религиозните права на представителите на други вероизповедания, различни от българското православие“.


В писмената позиция се казва още, че денят трябва да е посветен на Спасителя, а не на политици. Затова етническата група желае да отдаде почит към християнския празник, вместо да се втурва към урните и да избира бъдещите народни представители.


Проявата на неуважение към арменските обичаи, култура и църковен календар би означавало потъпкване на правата, вписани в Конституцията, както и на духовните ценности, изповядвани от общността, допълват от сдружението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 болен здрав носи 21.01.2021 08:48

    Tрудно е на българите.Все трябва да работят и за себе си, и за отглеждането на бежанци от близо и далеч, които идват неканени у тях. Но българите никого не са оставили в нещастието му сам да се оправя.Състрадателен народ са. Жалко, че тези на които протяга ръка за помощ, му отхапват ръката за благодарност.Както е казано в приказката-болен здрав носи.

  • 005 До 2 20.01.2021 13:08

    Вие българите от 50години не можете да си "подредите държавата" та на 4-ти април ще го направите :)

  • 004 И какво излиза 20.01.2021 12:19

    Не друг, а президентът на ГЕРБ Росен Плевнелиев насрочи предсрочните парламентарни избори през 2014 г. за 5 октомври, който тогава съвпадаше с върховния празник на мюсюлманите Курбан Байрам. Резултатът НЕ беше наранени чувства, принизяване на малцинствата, ниска активност на "ощетените", каквито сега някои се опитват да представят предстоящия на 4 април вот за ново Народно събрание.И какво излиза-май няма по-добри представители на националните малцинства в България от етническите турци.Турците се захващат със всякаква работа, работят прилежно и здраво, и не са мрънкалници по повод и без повод!

  • 003 аман 20.01.2021 12:17

    Каква част от българското население е арменската общност?! Не са ли малко нагли в изявленията си?! Гласуването е право и може да се каже и празник, така че ще имат двоен празник!

  • 002 Смешен плач 20.01.2021 12:08

    "Затова етническата група на арменците желае да отдаде почит към християнския празник, вместо да се втурва към урните и да избира бъдещите народни представители".Още нещо-етнически арменец/ка да се е оженил за българка/българин?-Никога! Ако това случайно стане-вие арменците, завинаги го изключвате от общността си!Гледайте си празника, а ние българите, ще си подреждаме държавата на 4 април, която все нещо ви е длъжна и предизвиква недоволството ви.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей