Свързани новини

20.01.2021 09:41

Правителството на Джузепе Конте оцеля и в Сената на Италия

Видян 1052 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Сената на Италия гласува вот на доверие на премиера Джузепе Конте, така както ден преди това направи и Камарата на депутатите. В Сената дебата продължи над  12 часа.

Италианският министър-председател Джузепе Конте спечели с малко вота на доверие в Сената на страната, което ще му позволи да остане на поста си, след като младши партньор напусна управляващата коалиция през миналата седмица в разгара на бушуващата коронавирусна пандемия.

Tой спечели вота със 156 "за" срещу 140 гласа "против" и 16 "въздържали се" в 321-местния Сенат на Италия, предаде БНР. Това представлява по-малка разлика, отколкото се надяваха някои от съюзниците му, и далеч от 161 гласа, необходими за абсолютно мнозинство.Това означава, че мнозинството би било  недостатъчно за да може едно правителство да управлява

В края на вота стана недоразумение: на питане има ли още някой да гласува, нямаше отговор, но при произнасяне фразата, че вота е приключил се оказа, че има двама желаещи за това сенатори . След анализ на случилото се, те дадоха своя вот.

Важно се оказа, че от „Италия вива” се въздържаха, защото с нея гласовете на опозицията са повече от тези на управляващата коалиция. Означава заедно с резултата от вота, че мнозинството би било  недостатъчно за да може едно правителство да управлява.  Конте ще обсъди ситуацията с президента на страната Серджо Матарела, който държи далите му доверие да оформят политическа група в подкрепя на  правителството.
Страната беше изправена пред правителствена криза заради решението на бившия премиер Матео Ренци да изтегли малката си партия от управляващата коалиция. Мотивът му беше разногласия за разпределянето на еврофондовете за излизане от икономическата криза, причинена от пандемията.

Ако Джузепе Конте беше загубил и двете гласувания, трябваше да подаде оставка.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци