Свързани новини

19.01.2021 14:47

Еврохолд получи разрешение и от КЕВР за придобиването на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България

Видян 4810 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Днес Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) разреши на Еврохолд България АД да придобие дружествата на чешката енергийна компания ЧЕЗ Груп в България.


По този начин Еврохолд получи всички необходими регулаторни разрешителни за реализиране на придобиването. Сделката вече беше одобрена от Комисията за защита на конкуренцията на 29 октомври миналата година.


Еврохолд ще придобие контрол над бизнеса на ЧЕЗ Груп в България чрез своята дъщерна и специално създадена за целта Eastern European Electric Company B.V. (EEEС). Сделката включва 67% от капитала на електроразпределителното дружество ЧЕЗ Разпределение България АД и компанията за обществено снабдяване с електроенергия ЧЕЗ Електро България АД, както и 100% от акциите на лицензирания търговец на електроенергия ЧЕЗ Трейд България ЕАД, компанията за IT услуги - ЧЕЗ ИКТ България ЕАД, фотоволтаичния парк Фри Енерджи Проджект Орешец, дружеството за производство на електричество от биомаса - Бара Груп, и ЧЕЗ България ЕАД, която координира и управлява дейността на всички дружества на чешката група в страната.


Следващите стъпки по реализирането на сделката са подписването на договорите за финансиране и прехвърлянето на акциите. Финансирането ще бъде осигурено чрез собствени средства и заемен капитал от водещи глобални инвестиционни банки.


“Разрешителните от антимонополния орган и енергийния регулатор ни позволяват да пристъпим към финансирането и финализирането на сделката. Имаме подкрепата на глобални инвестиционни банки с богат опит в подобни сделки, които ще обезпечат необходимия заемен капитал. След завършване на придобиването ще работим за създаването на силна регионална ютилити компания,” коментира  Васил Стефанов, ръководител “Придобивания и сливания” в Еврохолд България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 20.01.2021 11:17

    Гинка?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.