Свързани новини

18.01.2021 17:16

КЗК одобри продажбата на Нова телевизия

Видян 3908 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Комисията за защита на конкуренцията разреши на „Юнайтед Медия“ С.а.р.л., Люксембург да придобие едноличен контрол върху „Нова Броудкастинг Груп“ ЕООД и дъщерните му дружества, както и съвместен контрол върху „Файненшъл Маркетплейс“ АД, „Грабо Медия“ АД и „Атика Ева“ АД, предаде banker.bg.

По този начин, без никакви пречки "Нова броудкастинг груп" може да стане собственост на компанията "Юнайтед груп", която притежава БТК и "Виваком". Припомняме, че братя Домусчиеви придобиха правата върху медийната група за 185 млн. евро, но към момента няма официални данни за колко сега продават телевизията.

Комисията приема, че "концентрацията няма да доведе до установяване или засилване на господстващо положение. Следователно, сделката не би могла да породи антиконкурентни ефекти, изразяващи се в значително възпрепятстване на конкурентната среда на съответните пазари и следва да бъде безусловно разрешена", се казва в решението.

От него става ясно, че основният конкурент на Нова телевизия - бТВ, е изразил негативно становище по сделката, имайки редица съображения за негативни последици върху пазара, особено като се има предвид, че "Юнайтед партнърс" е собственик и на БТК, който е играч и на терена и на разпространяването на телевизиите, на рекламния пазар и на пазара на разпръскването на сигнали чрез цифрово наземно радиоразпръскване.

Освен това от бТВ казват, че от една страна групата на Нова е участник на пазара на разпространението на телевизионни програми към платформените оператори на територията на страната, откъдето идват и почти 40% от нейните приходи. От друга пък - БТК (Vivacom), е един от най-големите купувачи на същия този пазар. Тези факти, според бТВ, ще доведат до вероятна концентрация, която може да ограничи достъпа на конкурентите на Нова на пазара на разпространение на телевизионни програми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак