Свързани новини

18.01.2021 14:18

Витоша ски иска да продължи процедурата по реконструкция на Княжевския лифт

Видян 1076 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Витоша ски“ ЕАД както не един път, заявява и иска час по-скоро да започне процедурата по реконструкция на ски съоръженията на територията на Природен парк „Витоша“, като стартира с кабинковата въжена линия „Княжево - Копитото“. На 07.01.2021 год. кметът на Столичната община г-жа Йорданка Фандъкова и ресорните министри, както и Главният архитект на София г-н Здравко Здравков заявиха, че са намерили решение на проблема. От тази дата досега, ние не знаем какво е това решение. Според изказвания на Главния архитект тече съгласувателна процедура, за която ние не знаем, и в която не сме включени. Това е в нарушение на закона, защото страната следва да е информирана за всяко едно действие по нейната преписка от администрацията.


Наред с това, Главният архитект на Столичната община г-н Здравков заяви, че той и група специалисти имали вариант как да бъде реконструирано съоръжението, като се използват старите фундаменти, на които да се монтират новите стълбове. Още на 08.01.2021 год. ние заявихме, че сме готови незабавно да организираме дискусия, в която да участват Главният архитект и неговите специалисти, както и инженери и конструктори от водещите производители на съоръжения в света. На 12.01.2021 год. внесохме и официално писмо до Главния архитект за организиране на тази дискусия. До настоящия момент нямаме отговор от него на поканата. На същата дата внесохме и запитване до Кмета на Столична община г-жа Фандъкова с молба да ни бъде разяснено как е решен проблемът, от която също нямаме отговор.


Явно за пореден път се цели проблемът да затихне, без да бъде решен! Настояваме за спешни мерки от отговорните институции за приключване на процедурата по реконструкция на Княжевския лифт, която отлежава при Главния архитект на София г-н Здравко Здравков вече почти една година!


„Витоша ски“ е собственост на италианеца Ерик Гумерер, който е изпълнителен директор на световния лидер в производството на оръдия за изкуствен сняг „ТехноАлпин" (TechnoAlpin). Бизнесът с изкуствен или програмиран сняг, както е техническото му наименование, надхвърля 300 млн. евро. Само „ТехноАлпин" печели над 100 млн. евро годишно от снежното си производство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Страхил Попов 18.01.2021 17:55

    Витоша ски може и да иска, но Фандъкова не дава, за да угоди на "зелената" мафия на Прокопиев и Тома Белев, които от години саботират развитието на Витоша!

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

стрелец