Свързани новини

18.01.2021 14:07

ЧСИ по БАДР осъден

Видян 8625 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осъдиха ЧСИ, който приписа отвлечения либийски кораб БАДР на бг компания, а после евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев, шефът на Титан и съдружник на К.Домусчиев за софийския боклук и др. бяха на посещение в джамахирията и международният скандал стана чутовен. Съдията-изпълнител обаче получи присъда не по тази, а по друга афера...


Лишеният от права частен съдебен изпълнител (ЧСИ) Тотко Колев вече е и осъден за престъпление по служба, предаде news.lex.bg. Окръжният съд в Бургас призна Колев за виновен за престъпление от 2008 г. и го осъди условно на година и половина затвор с 3-годишен изпитателен срок, както и да плати над 2500 лева разноски по делото.


Делото срещу ЧСИ приключи на първа инстанция за две години. В началото на 2019 г. прокуратурата прати Колев на съд, след като го обвини, че е нарушил служебните си задължения, за да набави облага за взискател по дело. Това е станало в периода от 11 декември 2007 г. до 14 май 2008 г. в Бургас.


Според обвинението Колев е издал постановление за възлагане на недвижим имот на взискателя И.И., без да изпрати писмо до Службата по вписвания в Несебър с искане за възбрана върху поземлен имот в село Емона.


Три месеца преди това ЧСИ извършил опис на същия имот, без да е направил проверка на собствеността. Става дума за имот на община Несебър. Тогава държавното обвинение обяви, че щетите от действията на Колев са оценени на 584 955 лв. – колкото е пазарната стойност на имота. От решението на съда обаче е видно, че вредите за община Несебър са преоценени на 98 800 лева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 18.01.2021 14:59

    ЧСИ си има сериозно лоби в управляващите депутати и лобистките закони са факт срещу подобаващи %. Корупция и мафия на всякъде...

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на