Свързани новини

18.01.2021 11:52

Омбудсманът с нова препоръка до министъра и КЕВР заради парното в Перник

Видян 1196 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Омбудсманът Диана Ковачева е изпратила втора препоръка в рамките на един месец до министъра на енергетиката Теменужка Петкова и председателя на КЕВР Иван Иванов заради проблеми с парното в Перник, предаде БНР.


Ковачева настоява да бъдат предприети действия за контрол по отношение на "Топлофикация Перник", за да се гарантира  топлоснабдяването на абонатите.


От пресслужбата на омбудсмана съобщават, че само за два дни през миналата седмица - четвъртък и петък, са постъпили десетки жалби на хора от Перник, които се оплакват от студено парно и липса на топла вода.


От началото на отоплителния сезон Диана Ковачева за втори път сезира компетентните органи за проблеми с парното в Перник.


С първата си препоръка от 21 декември м.г. тя настоя за възможно най-бързо привеждане в техническа изправност на топлопреносната мрежа, а засегнатите от лошото качество на услугата потребители да бъдат справедливо компенсирани.


В новата препоръка омбудсманът подчертава, че гражданите на Перник трябва да бъдат информирани за причините, довели до некачествено предоставяне на топлоснабдителните услуги, а в случай, че е налице авария - да бъде посочен конкретен срок за нейното отстраняване.


Ковачева настоява и да бъдат взети необходимите мерки за обезщетение на засегнатите от лошото качество на услугата потребители.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец