Свързани новини

18.01.2021 09:34

Възможно е разхлабване на мерките на всеки 2 седмици: Сачева

Видян 1782 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възможно е разхлабване на мерките на всеки две седмици. Това обяви в предаването „Здравей, България” социалният министър Деница Сачева.


„Това, за което говорим в момента, е поетапно разхлабване на мерките. Как точно ще се случи това, установим тази седмица. Възможно е да има стъпково отваряне на всеки две седмици на нещо ново. За момента няма окончателно решение”, добави социалният министър.


Тя допълни, че се получават различни предложенията относно отварянето на обектите. „Има предложения да се започне със зимните курорти, защото за тях сезонът почти приключва. Може би от средата на месец февруари - за ресторанти и заведения на територията на големите градове. За моловете рестрикциите ще продължат още малко”, каза Сачева.


За нея е важно да се внимава и е необходимо да се намери балансът между ниската степен на заболеваемост и това да има повече ваксинирани и оздравели.


„Важно е, когато отворим всичко внезапно, да не се повиши броят на новозаразените и да се наложи отново да затваряме. Трябва да задържим и затвърдим тези резултати”, каза министърът, като поясни, че не се предвижда затварянето да продължи до датата на парламентарния вот.


Социалният министър коментира и доставките на ваксината срещу коронавирус. Посочи, че властите са се опитали да бъдат максимално разумни и балансирани във всяко свое решение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Cherchez la femme! 18.01.2021 09:50

    Според честната дума на бивш дансаджия, за Pulitzer Prize за разследващия фоторепортаж (Investigative рeporting) от спалнята МУ е номиниранa г-жа лорд Евгени Минчев. Лорд/г-жа Евгени Минчев направи самопризнание и благодари за номинацията за Pulitzer Prize за разследващия фоторепортаж (Investigative рeporting) от спалнята МУ ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви