Свързани новини

16.01.2021 10:50

Предизборно оправиха ГЕРБ-депутата със суджука

Видян 11182 пъти | Коментари 5
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

       Прокуратурата е прекратила делото, в което бяха вкарани голяма част от обвиненията за изнудване, повдигнати срещу бившия депутат от ГЕРБ и лидер на партията в Добрич Живко Мартинов. Постановлението е окончателно потвърдено от апелативния спецсъд, съобщи в публикация по темата Mediapool, позовавайки се на информация и от адвоката на бившия депутат Христо Ботев.

През лятото на 2017 г. Специализираното звено "Антикорупция" при Софийската градска прокуратура повдигна обвинения по шест отделни престъпления на Мартинов. Едно от обвиненията беше, че Мартинов е използвал името на премиера Бойко Борисов, за да получи 4 тона суджук, 30 килограма филе "Елена" и 30 килограма пастърма от бизнесмена Антон Проданов.

"Нали си знаеш урока. Иначе мачът е свирен за тебе. Гледай да не стане грешка със суджука, защото ако не му хареса, си свършил", заявил бившият депутат на Проданов през януари 2013 г. - години преди да започне разследването срещу него.

Мартинов напусна парламента, след като главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетът му да бъде свален и посочи, че нито един от суджуците не е достигнал до министър-председателя, а самият Борисов също заяви, че не консумира такива колбаси.

Сред другите обвинения бяха, че е изнудвал Проданов за обзавеждане на офиса на ГЕРБ в Добрич с мека мебел, за монтирането на климатична стена, както и за техника за видеонаблюдение, която обаче сложил в личния си офис.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 005 Мисловният МУ некомплект 17.01.2021 16:17

    Чуйте кои са прокурорите замели под килима скандала с нощното шкафче на Бойко Борисов и за какво е бил викан Румен Петков в Специализираната прокуратура относно сигнала му за Ангел Джамбазки! Чуйте и какви „екпертизи“ за чекмеджето били направени! Румен Петков: ПРОКУРАТУРАТА СЕ ДЪРЖИ КАТО ПРЕСТЪПНА ОГРАНИЗИРАНА ГРУПА, КОЯТО СЕ РЪКОВОДИ ОТ БОЙКО БОРИСОВ! След 2:30’ https://www.facebook.com/ABV.alternativa/videos/410714250001118/?t=31

  • 004 Anonimen 16.01.2021 19:31

    Тоест българският съд официално призна, че живко суджука не е лъгал, че рекетира хората от името на премиера Борисов, а е казвал истината, когато е събирал рекета. Т.е. крайния адресат на филетата и суджука е главатаря на опг герб г-н бойко борисов.

  • 003 бандити на власт 16.01.2021 16:46

    Че от години не сме социална държава всички виждаме, даже управляващите се опитаха да го прокарат и във водевилната си неуспяла конституция. Че не сме правова държава го виждаме непрекъснато от силните на деня, сиреч управляващите и техните кръгове. Как ни държат в ЕС и защо ни приеха като станахме по-зле от всякъде, може би това беше идеята?!

  • 002 До боклуците от безвремието в Булгаристан 16.01.2021 12:36

    Ово е крадлив герберски стандарт!!!

  • 001 Тихомир Томов 16.01.2021 11:36

    Съвсем навреме . Ще трябват тонове за изборната победа !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост

Отношенията днес ще са вашият тест за търпимост, за