Свързани новини

15.01.2021 12:51

ГЕРБ предлага промени в Закона за извънредното положение

Видян 8547 пъти | Коментари 100
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ГЕРБ предлагат промени в Закона за извънредното положение с цел да се гарантира правото на вот на всички българи. Това обявиха управляващите на извънредене брифинг в петък, предаде Нова тв.


"Целта е лицата под карантина да упражнят правото си на глас, както е предвидено в Изборния кодекс за хората с увреждания. Затова ЦИК ще изработи правила как ще гласуват – с подвижна урна или в специални секции. Трябва да се гарантира здравната сигурност на българските избиратели. ЦИК ще осигури средства за индивидуална защита на членовете на СИК и на всички участници в изборния процес като изработи специални протоколи и мерки за осигуряване на специфичните противоепидемични мерки в условията на епидемията от коронавирус", обясни председателят на ПГ ГЕРБ Даниела Дариткова. 


Вносителите са се поучили от практиката на други държави, които са провели избори в условията на пандемията от COVID-19 като Русия, Франция, Румъния. "Смятаме, че ще дадем по този начин възможност на всички български граждани да участват в изборите", подчерта Дариткова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп