Свързани новини

14.01.2021 13:48

Няма язовири, които чрез контролирано изпускане да застрашават хората или тяхното имущество: Вътрешният министър

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Няма язовири в страната, които чрез контролирано изпускане да застрашават хората или тяхното имущество. Отменено е частичното бедствено положение в Доспат и Мадан", заяви вътрешният министър Христо Терзийски по време на изслушване в парламента. Припомняме, че при изпускането на яз. Студена се наводниха части от Батановци, Пернишко, като водата заля домове и дворове. 

Четирима министри се похвалиха в Народното събрание, че държавата е действала "бързо и адекватно" и затова сме се разминали без жертви при последните наводнения в страната. След потопът, който заля по-голямата част от България, редица домове са наводнени, а хора останаха без покрив над главите си. Властта обаче отрече къщите да са наводнени заради изпускането на язовирите в последния момент и прехвърли отговорността за неразбориите на местните власти.  

По думите му язовирите се наблюдават денонощно. Изводът му от свършеното от МВР е, че въпреки интензивното развитие на обстановката и получените множество сигнали, заради бързата реакция и съвместни действия на изпълнителната власт, не се е стигнало до тежки инциденти, свързани със загинали и пострадали граждани.

Частично бедствено положение в момента е в сила в няколко населени места. Това са село Равадиново в община Созопол, град Белово, в общините Драгоман, Костинброд и Своге, в общините Симитли, Струмяни, Якоруда и Гоце Делчев.

В частично бедствено положение са все още общините Нови Искър, Надежда и Овча Купел в област София, както и врачанските села Бистрец, Бели Извор и Горно Пещене.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв