Свързани новини

14.01.2021 09:25

Камарата на представителите гласува импийчмънт на Тръмп, но Сенатът няма да го разглежда

Видян 4163 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 225 на 193 гласа Камарата на представителите на САЩ гласува импийчмънт на президента Доналд Тръмп с мотив - подстрекателство към метеж. Така Тръмп стана единственият държавен глава на САЩ, който в рамките на един мандат два пъти е бил отстраняван от долната камара на американския Конгрес, съобщава Сега. 10 репубиканци гласуваха за отстраняване на президента. За да бъде факт отстраняването на Тръмп, той трябва да бъде отстранен и от Сената на САЩ и то с мнозинство от 2/3. Демократическата партия поиска това гласуване да стане още в петък, но Републиканците вероятно ще блокират свикването на Горната камара на Конгреса. В миролюбиво изявление Тръмп обеща "безопасно предаване на властта" и не спомена нито дума за импийчмънта.

Сенатът на САЩ е в отпуск до 19 януари, което означава, че преди инаугурацията на Джо Байдън няма как да се гласува окончателен импийчмънт на Тръмп. Въпреки че през последната седмица шефът на мнозинството в Сената Мич МакКонъл /РП/ посложи на яростна критика Тръмп, той е декларирал, че мнозинството е против прекъсване на ваканцията  на Сената.

Така процедурата може да остане недовършена.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Чурулик Марийкин 14.01.2021 12:36

    На 11 септември 2001 атаката беше режисирана изцяло от вас, и лъжите изговорени по този повод още не са свършили. Докато в тази "атака" изглежда е имало и не предвидени елементи. По-добре си стой в кабинета и решавай кръстословици, Изглежда само демонкратите във Вашингтон не са разбрали, че думата демокрация вече не е привлекателна!!! Клитори Клинтън е зла хиена с престъпно мислене и е крайно опасна както за Сатанинските Античовешки Щати така и за света!!! А злобата и е гарантирана от петната по роклята на Моника Люински !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне