Свързани новини

13.01.2021 11:43

Джамбазки с въпрос към ЕК за премахването на Parler

Видян 1915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Председателят на делегацията на ВМРО - БНД в Европейския парламент Ангел Джамбазки е отправил официално запитване до Европейската комисия във връзка с премахването от страна на технологичните компании Amazon, Google и Apple на социалната медия Parler. По предложение на Джамбазки групата на Европейските консерватори и реформисти ще внесе предложение въпросът със забраната на Parler да бъде включен в дневния ред на пленарната сесия на ЕП, която започва на 18.01.2021 г. в Брюксел.
Каква е позицията на Европейската комисия относно действията на технологичните гиганти и планира ли регламенти по отношение на социалните медии, пита Джамбазки. Българският евродепутат задава и въпрос как ЕК ще защити правото на изразяване на европейските граждани.
След бунта в Капитолия на 6 януари социалната мрежа Parler беше свалена от Google, Amazon и Apple. От компаниите обявиха, че приложението не отговаря на изискванията за модериране на съдържанието. Според българския представител в ЕП Джамбазки обаче в случая става дума за двоен стандарт и посегателство върху свободата на словото. По неговo мнение технологичните гиганти са действали с общи усилия за ограничаване на свободата на словото от интернет и премахване на конкуренцията в социалните медии. Ето и целия коментар по темата на евродепутата от групата на Европейските консерватори и реформисти:
Всички знаем значението на тези социални мрежи, те са един от основните канали за политически маркетинг. Ето защо е от съществено значение да се защити основното право на свобода на изразяване.
Основното право на свободното изразяване на мнение не просто е застрашено, то е нарушено безпрецедентно, а то е от базисно значение за функционирането на демокрацията. Тук дори не говорим за действия, основаващи се на закони и правни регулации. Говорим за самостоятелни решения на частни технологични компании с целенасочено ограничаване на основни


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог