Свързани новини

13.01.2021 11:31

Колко сме платили за укрепване на свлачища и в кои банки са парите: Манолова

Видян 3161 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова изпрати заявление за достъп до обществена информация до министъра на регионалното развитие и подопечната му Агенция „Пътна инфраструктура“ за свлачищата в страната и платените суми за тяхното укрепване.


 


В заявлението Манолова се позовава на постановление № 223 на МС от 05.09.2019 г. То касае одобряване на допълнителни разходи по бюджета на МРРБ за 2019, 2020 и 2021 г. за укрепване на обекти от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси и явления. Към постановлението има приложение с изискуеми данни, но към момента няма публична информация за изпълнението на дейностите по укрепване, плащани с парите на данъкоплатците.


 


Манолова иска справка от АПИ и министър Петя Аврамова за всяко от свлачищата, включени в приложението към постановление № 223 от 2019 г. с данни за извършените до момента дейности по съответното свлачище, оставащите за извършване мероприятия, сроковете за завършване на укрепванията, изплатените суми за 2019 г. и 2020 г., фирмите, на които е възложено укрепването и в кои банки се съхраняват отпуснатите суми.


 


Съгласно различни публични източници за свлачища до момента би следвало да се изплатени близо половин милиард лева, но официална публична информация за кои свлачища, през кои фирми и за колко лева до момента така и не се публикува.


 


Припомняме, че в свое видео вчера от свлачището по пътя за Рилския манастир Манолова посочи, че 470 млн. лв. са отпуснати за укрепване на свлачища. В страната има 74 свлачища, но до момента предприети действия са известни само за това по пътя за Рилския манастир, допълни тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 боклуци 13.01.2021 23:27

    С такъв домашен пудел като Нанков толкоз. Поредният слуга разминал се със затвора след огромна трагедия и десетки човешки жертви.

  • 001 Пътен инженер 13.01.2021 12:51

    Това по пътя за Рилския манастир не е свлачище, а СРУТИЩЕ !!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева

Служебната работа ще бъде толкова много

Служебната работа ще е толкова много, че няма да имате