Свързани новини

12.01.2021 15:51

Газът за Сърбия по-евтин, отколкото за нас, след като й построихме тръба за 3 млрд.лв. от джоба си

Видян 11586 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Цената на природния газ за Сърбия на Газпром е 12,97 Евро/МВтч. Да припомним  че в цената за Сърбия влиза и разхода по пренос през България?!


Цената у нас в момента е 13,5 Евро/МВтч и се изпълвам с едно геостратегическо "густо". Сбъдната мечта - на картата съм.


Сърбия не е дала нито цент за строителството на газопровода, ние дадохме 3 милиарда лева. Погледнато от друга страна, това е доказателство че сме по-богати от тях и имаме пари. Гледам от високо на сърбите, като на едни бедняци.


Още по-стратегическо ми става.


Направо се замислям дали да не предложа Бойко Методиевич за Нобел по икономика.


Но това не е всичко.


Газекспорт плаща на входа на системата от Турция към нас два пъти по-малко от родната гордост Булгаргаз, пък и всеки друг, който се опита да внесе по-евтин газ, така че през цената на достъп и пренос да не може да се конкурирате с Газпром. Така е хептен сигурно, че българските потребители, а не сръбските плащат сметката за многомилирадната инфраструктура на Газпром в България. И тогава вече излитате в космическите висини на уникалния свят на Бойкономиката.


Българи, юнаци, още геострагези, най-вече избиратели.


Хубаво ми е.  Хак им е и на сърби, и на румънци, гърци, турци и сие. Може да имат по-евтин газ, но НИЕ СМЕ НА КАРТАТА, а те са извън нея, изобщо извън историята.


Гордостта цена няма, както никога не е писал или твърдял нито един поет.


Но вие го приемете за цитат от джипката, който е вече нова класика", пише анализаторът Илиян Василев.


Помолихме за коментар на конкретните числа и факти Булгаргаз, откъдето потвърдиха, че България наистина има по-висока цена на руския газ от Сърбия, независимо, че за комшиите в нея е включен и преносът през наша територия па газопровода, който построихме от джоба си със заем, взет от кабинета, провел цялата процедура. Ние НЕ използваме този газопровод и няма да го използваме, докато работи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 007 Магарешки 14.01.2021 14:23

    Руснаците искаха да построят за СВОЯ СМЕТКА газопровода ,като те платят цената от 3 милиарда лв. Но, НЕ беше изгодно за мутрафон! Той поиска за наша сметка, с нашите пари да плаща строежа му, защото по този начин може да си краде колкото иска! А сега, на изборите, да не забравите да гласувате за него-спасителя с маркуча!Осигурете му доживотен мандат, дебили!!

  • 006 Anonimen 13.01.2021 13:01

    Какво изненадващо видяхте, че се чудите. Тъп дебил, оял се с чекмеджета и кюлчета, заедно със скопен медиен шопар, са си разпределили още пари от общото за тях. Башибозукът и кърджалиите не са били такива изроди.

  • 005 Anonimen 13.01.2021 00:03

    Ето това е чиста пpоба коpупция, колко ли са пpибpали някои в чекмеджетата си?!

  • 004 Anonimen 12.01.2021 21:45

    Цената е според количеството!

  • 003 Anonimen 12.01.2021 18:29

    Само това е за доживотен затвор на мутрата!

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп

овен

Имате безброй много идеи

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Имате безброй много идеи, но точно вие сте твърде