Свързани новини

12.01.2021 14:01

Върнете половин милион лева бонуси и наемите за жилищата ви, които са плащани неправомерно: Манолова към ЦИК

Видян 3956 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Призовавам ви, госпожи и господа членове на ЦИК: отговорете на българските граждани коя е разпоредбата в Изборния кодекс, която ви даде право да ползвате жилища под наем за сметка на данъкоплатците и да получите допълнителни възнаграждения (бонуси)!


Вие си самосъздавате правни основания за лични облаги, липсващи в Изборния кодекс. Следователно, вие съзнателно нарушавате закона. Призовавам ви да върнете бонусите и средствата за наемите, с които сте ощетили държавния бюджет и гражданите през 2020 г.!“


Това се казва в Отворено писмо на Мая Манолова до ЦИК, в което тя оспорва да имат законово право до получават бонуси в размер на 440 хил. лв. и да им се плащат наемите на жилищата в размер на 132 хил. лв. Манолова призовава членовете на ЦИК да върнат общо сумата от над 560 хил. лв., получена от тях неправомерно. Тя адресира писмото си и до председателите на парламентарните партии, защото те предлагат членовете на ЦИК и носят политическа отговорност за тях.


„Мотивът на членовете на ЦИК, че липсвало правно основание в Изборния кодекс, за да защитят правата на избирателите и да организират честни избори, е напълно несъстоятелен и лицемерен. Особено лицемерен на фона на платени от парите на гражданите наеми за жилища на четирима членове на ЦИК в размер на 132 485 лв. за 2019 г. и изплатени бонуси на всички 20 членове на ЦИК в размер на 434 000 лв., като всеки от тях е получил между 5 хил. и 10 хил. лв. допълнително върху заплатите си за 2019 г., според доклада на АДФИ“, казва още Манолова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 12.01.2021 18:35

    Членовете на ЦИК трябва да са деполитизирани. Да се избират мажоритарно след задължително представяне пред избирателите на индивидуално портфолио за образование и трудов опит.

  • 001 Anonimen 12.01.2021 16:08

    В най-бедната и крадена от собствените си управляващи държава и народ, колцина подлоги се облагодетелстват от нереално високи заплати, бонуси и масрафи без нищо да правят на практика. Дори с години и машинно гласуване не можаха да осигурят, въпреки че НС прие с голям зор това. С тези хора и професора Мишо какви честни избори да очакваме?

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.