Свързани новини

12.01.2021 13:41

ГЕРБ е готова да приеме мобилни урни за лица под карантина, но да бъдат ваксинирани

Видян 2027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев и управляващата партия ГЕРБ се сблъскаха заради организацията на предстоящите парламентарни избори.


На свиканите днес от държавния глава консултации с парламентарно представените партии Радев призова ГЕРБ и БСП със законови промени да уредят гласуването на карантинираните българи с мобилни избирателни кутии, гласуването по пощата на тези зад граница, както и да се регламентира видеонаблюдение при броенето на бюлетините.


От ГЕРБ определиха част от идеите за неосъществими, други за екзотични.


Началото на политическите консултации при държавния глава с парламентарните партии бе белязано и от спор между председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и Румен Радев.


„Разбира се, внушенията, че партия ГЕРБ ще прави изборите и правейки изборите тя ще ги манипулира, ще ги купи, ще прикрие резултатите допълнително бие върху авторитета на институциите. За съжаление, г-н президент, вие също участвате в такова говорене. Има едно координирано усилие за подкопаване на доверието на българските граждани в избирателния процес“, каза Караянчева, предаде БНР.


Радев отвърна: „Що се отнася до внушенията, че изборите могат да бъдат манипулирани, това се опровергава само по един начин - с мерките, които се вземат от властите, така че да се гарантира на всички български граждани, че тези избори няма да бъдат опорочени“.


ГЕРБ са готови да направят промени в изборното законодателство, за да се гласува с подвижни урни за лица под карантина, но те трябва да бъдат ваксинирани.


Караянчева увери, че депутатите имат възможност да работят извънредно въпреки обявената в публичното пространство дата за изборите 28 март, тъй като мандатът на парламента е до 26 март включително.


При президента от името на ГЕРБ отидоха също председателят на парламентарната група на партията д-р Даниела Дариткова и вицепремиерът Томислав Дончев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,