Свързани новини

12.01.2021 11:55

Радан е в топ 20 на най-активните евродепутати

Видян 1876 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Радан Кънев (Демократична България/ЕНП) е в топ 20 на най-активните евродепутати. Той заема 16-о място и е единственият българин влязъл в списъка с 363 внесени предложения, предаде euractiv.bg.


На първото място е германецът Сергей Лагодински, който в ЕП е в групата на Зелените. Веднага след него са Драгош Пъслару от Румъния и Исабела Муньос от Испания. Първият е от Обнови Европа, а втората – от S&D.


Данните за активността на евродепутатите са събрани и анализирани в първия доклад на Eulytix за дейността на Европейския парламент през първата година от този мандат – от юни 2019 г. до юли 2020 г.


Eulytix се представят като безпартийна нова платформа за работа с големи бази данни, чиято цел е да предостави подробни и основани на данни изводи за политиката и законодателството на ЕС. UURACTIV България получи предварителен достъп до доклада им.


Изследването им е за 12 месеца и стъпва върху 46 924 законодателни изменения, 503 официални документа на ЕП, 719 евродепутати и 210 законодателни досиета.


Законодателната дейност е представена по депутати, групи, комисии на ЕП и държави-членки. Взети предвид както самостоятелните им законодателни инициативи, така и тези, в които те са само един от вносителите.


Немалко членове на ЕП са избрали да се въздържат от внасянето дори на едно законодателно изменение, т.е. активността им е приета за нулева, пише в доклада.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Петър 13.01.2021 21:18

    Може и да е активен, но това е само защото му плащат да злослови срещу страната си.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и