Свързани новини

12.01.2021 11:46

Максимално бързо Фондът за бедствия и аварии да окаже помощ: Борисов

Видян 1778 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Ситуацията в страната се нормализира
, обстановката във връзка с метеорологичната условия се следи непрекъснато, наблюдават се нивата на язовирите и където е необходимо се изпускат контролирано. Всички отговорни институции са в пълна координация помежду си и в готовност за реагиране, включително и на сигнали на граждани. Превантивно започва обработка на пътните настилки по републиканската пътна мрежа заради очакваното застудяване. Това беше докладвано на министър-председателя Бойко Борисов по време на работно съвещание, което той свика във връзка с усложнената метеорологична обстановка на някои места в страната.
„Максимално бързо Фондът за бедствия и аварии да окаже помощ, когато кметовете са готови. Всеки по своя ресор да вземе мерки. В петък зимата идва с пълна сила, така че да се внимава много“, заяви премиерът Борисов.
По време на съвещанието министърът на околната среда и водите Емил Димитров информира, че са предприети всички действия по отношение на наблюдение на нивата на язовирите, като съседните държави – Гърция и Турция са уведомени, за да могат да предприемат превантивни мерки.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова  изтъкна, че всички пътни управления са получили указания превантивно да започнат обработка на пътните настилки поради очакваното падане на температурите. Ведомството работи в пълен синхрон с министерството на вътрешните работи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 кочина 12.01.2021 12:46

    Всяка година в продължение на десетилетие умишлено направените излишъци от по няколко милиарда отиваха за некачествен строеж на магистрали и ненужни стадиони по безлюдни села вместо по предназначение. Сегашната ситуация е поредната, показваща пълна незаинтересованост на управляващите към своите поданици

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева