Свързани новини

11.01.2021 15:09

НСО прикрива МВР за полицейското насилие на протестите

Видян 5742 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националната служба за охрана категорично отказва да предостави записите от охранителните камери на входа на Министерския съвет, които са заснели полицейското насилие по време на антиправителствените протести през лятото. Това обясни на живо във Фейсбук адв. Николай Хаджигенов, който представлява в съда пребити от органите на реда мирно протестиращи в нощта на 10 срещу 11 юли, съобщава Сега.

"Два състава на Софийския районен съд са поискали по повод делата, които заведох, от директора на НСО да предостави копие от записите с двете камери, които се намират зад колоните. По едното дело има отговор, че няма да ги предоставят", казва Хаджигенов, като уточнява, че самият той по негово искане е получил същия отказ от службата с аргумента, че "няма правно основание". "Същевременно копие от записите са предоставени на СДВР, интересно - правосъдието явно не е достатъчно правно основание", допълва още адвокатът.

Хаджигенов коментира, че по този начин НСО става съучастник и извършва престъпление срещу правосъдието. Той предположи, че въпросните записи на полицейско насилие ще бъдат унищожени или повредени. Адвокатът определи службата за охрана като преторианска гвардия и попита в чий интерес е да се прикриват престъпленията на МВР.

Припомняме, че няколко мъже бяха приети по спешност в "Пирогов" с тежки наранявания в първия ден на протестите срещу правителството и главния прокурор Иван Гешев през 2020 г. Те бяха жестоко пребити от полицаи зад колоните на Министерския съвет. За насилието свидетелства 22-годишният студент по право в Хага Евгени Марчев: "Издърпаха ме от живата верига, повалиха ме в борчески стил назад, паднах странично. Ударих си главата. Над мен застана униформен без маска и без каска, кой ми нанесе два или три удара в брадата. Това бяха силни удари. Първоначално не припаднах, но ударите продължиха. Тук изгубих съзнание".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.01.2021 18:49

    От това следва, че НСО прикрива престъпници. Поредната институция превърната в бухалка от управляващите

  • 001 Тихомир Томов 11.01.2021 18:34

    Интересно , че Радев се прави на ощипан и не помага на гражданите ....... най-вероятно НСО имат компромати срещу Деса !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се