Свързани новини

11.01.2021 13:36

20 г. и сме готови с ваксинацията при тези темпове

Видян 4513 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

13 473 души за 13 дни бяха инжектирани при мащабната ваксинация срещу коронавирус в България. 0 за последното отчетено денонощие - неделя, а уикендите са всъщност най-удобното време за привличане на повече хора да се включат в процеса. Данните са от Министерството на здравеопазването.  Това прави резултат на ваксиниране под 0,1% от населението за седмица или под 0,2% за двете.


С тези темпове, за да ваксинираме 70% от населението и да постигнем колективен, "стаден" или както искате го наречете имунитет, ще ни бъдат необходими 14 - 15 години, а за 100% - 2 десетилетия.


Освен, че е поредният чутовен успех на правителството и мерило за несъмнените способности, умения и дарби в областта на управлението и на здравеопазването на ръководителите на процеса - ресорния министър Ангелов и ръководителя на НОЩ ген.проф.д-р Мутафчийски, темата поражда и много изводи.


Например, да не би липсата на изгода на родната власт от безплатните ваксини, закупувани от ЕС и лишаващи държавните ни мъже от участие в бизнес процесите, да спъват цялата работа? "Интересът клати феса", казвали нашите предци, докато се борели срещу османското иго и се възраждали.


Ако сравним ваксинацията с процеса на тестване, който по едно време беше достигнал до невъзможни числа, и в който се отчитат за "случаи" и "новозаразени", та и за "заболели" - каква прекрасна руска дума, несъществуваща в родния език, поне 15% повторни тестове, а PCR се смесват с другите, за да не пада така видимо числото и да продължава паниката - видими са големите разлики.


Някои разправят, че 20PCR">по евро на тест отивало в едно чекмедже, а друго 1 евро - в света на ботокса, но едва ли е вярно. Макар че пък обяснява защо във Франция, където минималната заплата е над 5 пъти по-висока от българската, тестовете са безплатни за гражданите, пък у нас са най-скъпите в света или поне в ЕС. Многократно повече дори от "неевропейска" Турция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 11.01.2021 18:35

    Браво за коментара,макар писан в стил Бай Ганя,се радвам,че има и други хора/човеци/,които не искат Световната тирания-наречена-Корпоративен социализъм.Така трябва да се пише за слугите им.Да си сложат и в задните части по една ваксина,пък дано им хареса,преди да се побъркали нацяло.Идиоти.Бог ще ви накаже всичките един ден,добре да знаете,и тогава ще ревете като магарета,но за вас спасение няма да има.

  • 001 Кака Милка,льокейшян - Горублянье събърбян 11.01.2021 14:44

    Вече имам записан час за вакс-нацията.Удордисаха ми най-рания възможен ден и се паднА на 22 Декемврий 2033 година за 14:50 подир обяда.Същия него-ден се падало и да се провеждат поредните прламентарни избори.Та сутрината сичките останали тъдява из регионя клетници немили-недраги пак ша гласуваме за вече единственния оцелял кандидат за премиер,за госин БорИсов, за поредното му 18-то правителство и сетненка хайде на вакс-нацията.

RSS

Най-нови

Венко Сабрутев

ППДБ иска комисия за пътната карта и Турски поток

ПП-ДБ са внесли проект на решение за ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!