01/04

Свързани новини

10.01.2021 09:21

Рухна открит преди 10 дни от Борисов обект за 6 млн.лв.

Видян 7002 пъти | Коментари 9
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

          В района на ремонтирано за 6 млн. лв. свлачище, намиращо се в средата на пътя за Рилския манастир, е паднала огромна скала. Временно на място беше разположен полицейски патрул, който връщаше обратно всички пътуващи към манастира. По разпореждане на областната дирекция на МВР Кюстендил в посока към Рилския манастир се допускаха само машини, които трябваше да разчистят падналите скали.

От Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) съобщиха, че преовлажняване на скатовете по трасето на пътя за Рилския манастир са активизирали поредица от свлачищни процеси през последните 24 часа и поради това движението по третокласния път III-107 Кочериново - Рилски манастир остава временно ограничено в двете посоки.




На 29 декември премиерът Бойко Борисов написа във Фейсбук, че каквото е било обещано да се направи за Рилския манастир, е вече изпълнено.


''Искам тук да е като картичка, като дойдат хората да се поклонят на тази Света обител, да няма неизкусурено нещо'', заяви министър-председателят, цитиран от БГНЕС. Укрепителните дейности започнаха в края на юни и включваха възстановяване на пътната настилка по участъка.


 ''С близо 6 млн. лв. бе завършено укрепването на срутището по пътя за светата обител. Осигурили сме и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води. В момента тече и реконструкцията и художествената реставрация на манастира, за която правителството отпусна 600 000 лв'', пише премиерът.


Миналата седмица той, заедно със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на Рила Георги Кабзималски, направиха оглед на укрепеното срутище на пътя за Рилския манастир.

АПИ обясни, че ако не е било укрепването, срутването щяло да бъде още по-голямо. Освен това изграждането на подпорната скала и монтирането на якостна мрежа по ската, което струва 6 млн. лева, е било само първият етап от укрепителните работи в този участък. При втория ще трябва да се обезопаси и горната част на ската, където срутищните процеси продължават.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 009 Anonimen 10.01.2021 21:18

    Генките, joran, genus Meleagris. Ако си ястреб или орел, мисир не можеш да станеш. Всъщност сравнението на бг журналисти с мисирки е обидно за мисирките.

  • 008 joran 10.01.2021 18:30

    пак както винаги сме УДАВЕНИ в информационна помия от нашите джурналя!! От една статия бб е открил и срязал лентичката на този пропаднал път! Ако слушаш и гледаш изявленията на зам. министъро му пътя още няма акт 15 и не е завършен! ЗАДАВАМ простичкийо въпрос , ние имаме ли журналисти и медии, или имаме само слагачи, само мисирки и мисирчовци? КОЙ НАПРАВИ българските журналистите МИСИРКИ?

  • 007 Anonimen 10.01.2021 17:12

    002 В моята паланка също има свлачище,обаче е било спряно с пояс от акации - тогава селото е било 1600 души, млади и стари засаждали. Акациите спасиха селото от пълна разруха при земетресение 6.7, най-силното в стражишкия регион. Корените пазят от свлачище, но при земетресение ударът се смекчава от стволовете. Миналата година фирма на ДПС изсече акациите и ги изнесе в Турция. Без да попитат хората от селото съгласни ли са за това.Хората, не кмета - той е с деменция и когнитивни проблеми.

  • 006 Пътен инженер от старите 10.01.2021 10:58

    По времето на бай ТУдУр на всичките скатове се правеха БЕРМИ по два метра с обратен наклон на всеки 6 метра височина, а най-отгоре се правеше облицован окоп, който да събира повърхностните води от ската !!! И скали не падаха !!!

  • 005 До боклуците от безвремието в Булгаристан 10.01.2021 10:57

    От снимката е ясно, че новоизградената стена е незасегната, което също означава, че няма отношение към случилото се последно срутване. Задачата да се укрепи склона не е изпълнена по никакъв начин. Трябвало е да се правят напречни прорези в ската и отводният дренаж да е по-мащабен. С пръдня боя не става. Както виждам бетонната стена е кажи-речи отвесна и с дебелина на панел!!! Тия до каквото се докоснат в последно време всичко се срутва, то бива некадърност, бива немарливост, бива корупция, ама такова като тяхното не сме виждали. И оня некадърен гъз с очилата Николай Нанков, докога ще яде хляб без пари? За 2 стотинки работа не е свършил тоз некадърник. Само върти очите и се мазни и хили!!! Слава Герберистану !!! Героям слава !!!

  • 004 Anonimen 10.01.2021 10:51

    На мутрата няма да му стигнат няколко живота да излежи кражбите за милиарди и съсипията на материалната и жива сила на България

  • 003 Anonimen 10.01.2021 10:30

    до 001 коментар Е как защо?Да "усвоим" едни пари....

  • 002 Anonimen 10.01.2021 10:02

    като изсекат дърветата, нормално земята се свлича

  • 001 Anonimen 10.01.2021 10:00

    Разбутали са терена и затова е станало свлачището. Не помня досега да е имало свлачища там, със стария живописен път. Защо е ббило нужен този голям ремонт.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

До обяд ще ви е малко напрегнато

До обяд ще ви е малко напрегнато, особено ако сте имали