Свързани новини

09.01.2021 08:21

ЕК да предложи общ подход относно затрудненията на свободното движение за пътуващи между рискови зони: Д-р Андрей Ковачев

Видян 2141 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Д-р Андрей Ковачев е отправил запитване до Европейската комисия дали въведените в някои европейски държави мерки за пътуващи между рискови зони не затрудняват прекомерно свободата на движение без да допринасят за по-високо ниво на защита на общественото здраве. Според него бланкетните ограничения за пътници между определените според европейските критерии като „червени зони“ много често не вземат предвид дали влизането на един човек на територията на дадена държава-членка създава допълнителен риск от разпространение на вируса. В някои случаи епидемиологичната обстановка в държавата на пристигане може да е много по-тежка от тази в държавата на заминаване, макар и двете да са категоризирани като „червени зони“. В този случай не е ясно какво налага различното третиране на пътуването между два рискови района в различни държави и два рискови района в рамките на една държава. Според Ковачев би следвало и в двата случая да няма затруднения на свободното придвижване, при положение че не съществува допълнителен риск.

На 13 октомври държавите от ЕС приеха препоръка на Европейската комисия с идеята да гарантират, че националните мерки за ограничаване на свободното движение ще бъдат координирани и ясно съобщени на равнище ЕС.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес ще се чувствате енергични

Днес ще се чувствате енергични и готови да преследвате