Свързани новини

08.01.2021 17:56

Дания разработва дигитален паспорт за ваксинация срещу COVID-19

Видян 1504 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дания разработва дигитален паспорт за хора, ваксинирани срещу КОВИД-19, предаде Ройтерс. Това би им позволило да пътуват до страни, в които подобна документация се изисква по време на пандемията.


"Очаква се, че може да има изискване от други страни да представят документ за ваксиниране при влизане. Датският паспорт за поставена ваксина може да бъде използван там", се казва в изявление на датското министерство на здравеопазването.


Издаването на паспорти за поставена ваксина може да стане в първите месеци на годината. Достъпът до него може да става посредством сайта на датската служба за обществено здравеопазване. Засега не е ясно дали паспортът може да е на разположение под формата на приложение.


Министерството подчертава, че е необходимо да се проучи още повече дали хората, които са ваксинирани срещу COVID-19, могат да предават вируса и колко дълго трае имунитетът, осигуряван от ваксината, преди да е необходимо да се направи нова ваксинация.


Дания започна да ваксинира възрастните и здравните работници в края на миналия месец и досега е поставила дози на около 1 процент от населението. Днес се очаква да приключи ваксинирането в около 900 домове за възрастни.


Световната здравна организация каза миналата година, че работи по издаване на електронен сертификат за поставена ваксина срещу COVID-19. Той ще е под формата на "малка жълта карта" или ще е дигитална версия на жълтите книжки за поставени ваксини, издавани в много страни.
Австралийската авиокомпания Куонтас заяви през ноември, че ще изисква от пътниците си в бъдеще да се ваксинират срещу COVID-19, преди да летят, предаде Нова тв.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 НАВСЯКЪДЕ 08.01.2021 22:14

    ПРЕПОРЪЧВАМ В ТУБАТА КЛИПА КЪДЕТО ГЕЯ КАЗВА ЧЕ СЪС ВАКСИНИ ЩЕ НАМАЛИ НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА СЪС 10-15 ПРОЦЕНТА. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ГЛЕДА. А ГЕЯ Е ТОЛКОВА НАТЪЛ ,ЧЕ ГО ЗАЯВЯВА ПУБЛИЧНО. ИМА ГО В ТУБАТА. КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА ЩЕ ГЛЕДА. ЗАТОВА Е НАПЪНА ДА ВАКСИНИРАТ -УБИЯТ ПОВЕЧЕ ХОРА

  • 001 Anonimen 08.01.2021 19:27

    Започва се!!!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще ви се иска да сте особено красиви и привлекателни


Днес ще ви се иска да сте особено красиви и