Свързани новини

08.01.2021 14:03

Витоша ски АД е готово веднага да подмени Княжевския лифт

Видян 1551 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Витоша ски“ АД се присъединява към становищата на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова и на ръководителите на ресорните ведомства за това, че съоръженията на Витоша, трябва да се сменят с нови и модерни. Доволни сме, че всички вече сме на едно мнение за подмяната на лифтовете. Ние настояваме за това от 10 години. Големият въпрос е, че модернизацията трябва да бъде съобразена с всички нормативни актове и закони.


От вчерашните изявления обаче ние не разбрахме какво се е променило през последните няколко седмици, което радикално е сменило правните схващания на ресорните институции, които многократно публично са твърдели, че не може да има нови стъпки в старите трасета, именно поради рестрикцията на плана за управление на Природен парк Витоша. Освен това са налице множество решения на междуведомствени работни групи, организирани както от Министерството на туризма, така и от Министерството на младежта и спорта. Без каквато и да е позитивна правна промяна в един момент, тълкуването радикално се променя. Ще изчакаме официалните становища и писмените мотиви относно законността за възможната подмяна на съоръженията.


Когато пристъпим към смяната на съоръженията, ние държим те да са произведени и монтирани от световните лидери на пазара – „Допелмайер“ или „Лайтнер“. Именно те категорично отхвърлиха варианта, при който могат да се използват старите фундаменти. Във връзка с изказванията на главния архитект на София г-н Здравко Здравков, че е възможно върху старите фундаменти, да се монтират нови стълбове, ние сме готови да направим незабавно среща на него с водещите инженери и конструктори в производството на лифтове. На нея трябва да стане ясно дали е възможно или не подобна идея.


От 11 месеца чакаме да ни възложат изработването на специализирания подробен устройствен план, за да можем да го процедираме пред Министъра на земеделието, храните и горите и пред РИОСВ – София. Не искаме на нас да се преписва чуждо бездействие. Когато всички имаме желание и вървим в една посока, цялата процедура за приемането на специализирания устройствен план може да се случи в рамките на 3 месеца и да бъдат поръчани съоръженията.


Ние сме готови незабавно след получаването на всички разрешения, да пристъпим към подмяна на лифтовете, но единствено и само в рамките на закона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

козирог

Не сваляйте усмивката от лицето си

Не сваляйте усмивката от лицето си и ще видите, че ще