Свързани новини

07.01.2021 14:31

Мъж почина след прием в К19 отделение с два отрицателни теста

Видян 2716 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Млада жена търси истината за смъртта на дядо си, починал с COVID-19. Тя твърди, че възрастният мъж е приет в COVID-отделение с два отрицателни теста, а след това е бил връзван с бинтове за леглото.


Възрастният мъж е приет последователно в две болници в Русе. И от двете отказаха коментар пред Нова тв. От Университетска болница "Канев" заявиха, че при тях не е постъпвал сигнал от близките на пациента. Увериха, че ако получат такъв, ще направят вътрешна проверка. От втората университетска болница - "Медика", уточниха, че пациентът е бил съвсем за кратко при тях. Дежурният екип е направил всичко по силите си, но човекът е пристигнал в много тежко състояние и не са успели да го спасят.


Сагата за семейството започва още на 12 декември, когато дядото на Леонора Шокордова е приет в болница „Канев” с двустранна пневмония. Ден преди това мъжът вдига температура, а след преглед от Бърза помощ си прави PCR тест в частна лаборатория, който се оказва отрицателен.


„При приема в болницата отново му правят PCR тест, както и бърз тест. И двата са отрицателни. Въпреки това, го настаняват в COVID-отделение, защото според медиците има симптоми на коронавирус”, споделя Леонора.


Според нея обаче дядо й се е заразил в отделението. След престой в болничното заведение пациентът е изписан на 23 декември в по-тежко състояние. На близките му е препоръчано да „се лекува в домашна топла обстановка”, тъй като пневмонията е стабилизирана. През този период семейството решава да се самоизолира и няма никакви контакти.


„При изписване баба ми е трябвало да подпише декларация, че е запозната с тежкото му състояние и, едва ли не, от болницата не носят отговорност, ако нещо се случи. На 29 декември е приет в болница „Медика”, след като състоянието му се влошава. Тогава пробата му за коронавирус вече е положителна”, обясни Леонора.


Положителни се оказват пробите и на близките на починалия мъж, които живеят с него.


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 07.01.2021 20:03

    Самата здравна система убива хората,не ковид.Човек е зле,повличат го из всяко отделение,като се започне от спешното-развъдник на всичко.Човек се разбполява само т влаченето из отделенията.А тези,които го допускат,са по-големите престъпници.

  • 002 Anonimen 07.01.2021 19:58

    Престъпление е да допускате да приемат ваш близък в такова отделение.Сега няма да намери истината тази идиотка,след като го е допуснала.Трябва да си малоумен,за да допуснеш това.Не вярвам да е бил толкова зле дядото,та чак да го приемат в болница.От друга страна,какво мислите ще ви правят там?Ще ви налеят с антобиотик и системи.Същото можете да сторите и в къщи.Но юруш!да постъпим в отделение!И после всички близки-в затворен ковчег.

  • 001 Anonimen 07.01.2021 14:40

    Търговци на здраве, тотална трагедия и катастрофа

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови