Свързани новини

07.01.2021 11:07

Опашки от български коли на границата с Турция

Видян 915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дълги опашки от автомобили на българи, желаещи да пазаруват в Турция, се образува на границата между двете страни, съобщава БТА, която цитира турската телевизия НТВ.


Големият брой посетители от България, идващи за еднодневен пазар в Одрин, и гурбетчиите, които се завръщат в Европа, след като прекараха Нова година при близките си в родината, станаха причина за голямата натовареност на ГКПП "Капъкуле-Капитан Андреево", посочва телевизионният канал.


В рамките на мерките срещу пандемията пристигащите от България представят отрицателен PCR тест на влизане в Турция, посочва телевизията. Посетители без негативен PCR също могат да влязат в Турция, но само при деклариране на адрес в страната и условие за седемдневна карантина.


Председателят на Одринската търговска палата Реджеп Зъпкънкурт коментира интереса на българите за търговия в града като радостно развитие в момент, когато одринските търговци преживяват трудни времена заради пандемията.


По думите му българите купуват всякакви стоки, като средно харчат по 150 евро и осигуряват сериозен принос за икономиката на Одрин и страната.


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

стрелец