Свързани новини

07.01.2021 09:36

Директорът на БНР не трябва да се явява на конкурс с подправени документи: В. Тодоров

Видян 3258 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"На Богоявление ви призовавам – не свивайте знамената. В битката за истинската журналистика понесохме много поражения, дадохме жертви, но не сме я загубили срещу агресията на профанацията, ниската култура и политическата арогантност.Отбелязахме тези дни 50-годишнината на двете националлни програми на Българското радио – „Хоризонт“ и „Христо Ботев“. С изненада откривам, че тази история не се знае и имената и случките от нея са групирани около няколко имена и няколко предавания. Знаете ли онзи виц за старши разузнавача, който провеждал обучение на младите. И най-накрая те го попитали – кое е най-важното. Учете тайните, момчета, защото много бият.


Учете собствената си история, момчета, защото аудиторията ще ни бие. Защото тя помни. Обадиха ми се с огорчение колеги, помнещи това време. Ще се опитаме да ви я разкажем с истинските, а не само с привлечените героив една от интернет пллатформите. „Хоризонт“ например имаше невероятни новинари и международни коментатори, школа по вътрешна и международна журналистика. В „Христо Ботев“ работеха писатели, композитори, големи имена. Нямаме право да ги забравим. Слушам тези дни как генералният директор, дошъл от Сандански през Америка, чете със собствен глас обява за конкурсите за директори на две от регионалните радиостанции на БНР . Основно изискване е те да владеят, забележете, отлично английски език. Не е ли по-добре те да владеят отлично българския език. Изкарах два мандата като генерален директор на БНР с два мандата като кореспондент на БНР и БНТ в Москва.


И не ми е хрумвало нито да чета съобщения със собствения си глас, нито пък да искам директорите да владеят отлично руски език. Защото най-значимотго на английски е преведено и на руски. А знаете каква култура има на руски език. Разбира се, добре е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Мамби 07.01.2021 14:13

    Не бих могла нито да добавя-защото е изключително изчерпателно, нито да не се зарадвам, за това, че има все още доблестни хора които не страдат от безразличие, болеят за истината, за вярната, истинска журналистика, за културта на давещата се в корупция и чалга България!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак