Свързани новини

07.01.2021 09:24

Операция Наследник: закъсня ли Борисов

Видян 15594 пъти | Коментари 15
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


       Изпусна ли Борисов момента да си създаде наследник - продължител и застраховка за него и обкръжението му? Ще повтори ли грешката на пропусналия шанса и наличния човек (Чудомир Александров, когото вместо да наложи с оставката си през 1988 г., сваля) Тодор Живков, чийто път лидерът на ГЕРБ буквално и плътно следва: шеф в МВР - кмет на София - премиер - може би накрая президент. Дали Борисов не изпусна момента през 2016 г., когато лесно можеше да стане държавен глава, ако - както бе и обявил преди избора на Плевнелиев,  се бе кандидатирал, а и имаше готов наследник, който не е Цветан Цветанов ...



Полит. технолозите биха казали, че класическата Операции Наследник отнема поне година - година и половина. На Борисов също ще му трябва доста време...



 Примери за успешни варианти са Проектът Владимир Путин и Проектът Еманюел Макрон, които детайлно представяме. Както и някои недобри други.
Когато семейството на Елцин, предвид неговото тежко здравословно състояние и невъзможността да има 3-ти мандат, а също заради 3-процентовия му рейтинг, избира между 7-8 души кой да бъде неговият наследник, всички потенциални кандидати са издигани и са наблюдавани дълго време. Печелившият е един от тях - Путин. На 25 юли 1998 г. - точно 17 месеца и 6 дни преди изненадващо да стане и.д.президент, служителят в администрацията на държавния глава е назначен за шеф на Федералната служба за сигурност, където по съветско време е бил средно поставен оперативен офицер. Миналото му обаче е на последно място в решението за това - основното, което целят семейство Елицини и техните олигарси е да създадат образ на нов лидер на базата на контраст с Елцин.



Той трябва да бъде млад, но не прекалено и здрав - обратното на стария болник, да бъде трезвеник - напук на пиянската слава на възрастния политик, да бъде човек от народа, от основата на пирамидата, за да привлече периферия към властовия клан и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 010 Anonimen 07.01.2021 17:27

    Статията е доста смислена, пълна с примери от Запад, от Изток и от България. Смислена е за ученици от 4-ти клас.

  • 009 Руси Ганев 07.01.2021 15:58

    Много е прав Тони, а тая работа с двойниците е смешка. Статията е доста балансирана и фактологично вярна, без конспирации, прецизно следва развитието на процесите в отделните държави.

  • 008 Anonimen 07.01.2021 15:37

    Тц, Тони. След проекта Ковид 19, нещата са променени. Освен това, този Путин не е Путин,а нам кой си двойник. Макрон е човек на Ротшилдите и е избран от тях, не от Оланд.

  • 007 Anonimen 07.01.2021 15:27

    off topic М-тел, с партизанското име А1, месец ли трябва да съм на нискоскоростен нет? Ъ? Ще ви сменя с кабел,ако продължавате да ми правите курвачки.

  • 006 Петър Пенчев 07.01.2021 15:24

    Сценарият се разиграва буквално по линията на Бай Тошо и финалът не е красив

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

скорпион