Свързани новини

06.01.2021 11:01

Ангелов: Купуваме хеликоптер и ремонтираме четири Кугър-а за медицинска евакуация

Видян 2613 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов представи на премиера Бойко Борисов пътна карта, разработена от Министерството на здравеопазването, за медицинска евакуация по въздух на пострадали български граждани, съобщиха от Министерския съвет.
В хода на заседанието на правителството министър Ангелов докладва за предприетите вече действия за купуването на 1 хеликоптер с европейски средства и за осигуряването на национално финансиране за ремонт на 4 налични вертолета „Кугър“, собственост на Министерството на отбраната.



 Припомняме, че от кабинета Борисов 3 беше отказана покупката на медицински хеликоптери. Не бяха дадени не само бюджетни пари, но дори по предложението на президента за предвиждането на подобна сума поне в евромилиардите, които ни се дават по новия План Маршал на ЕС за помощ в пандемията.



„Стартирахме процедура за обявяване на обществена поръчка за закупуването на хеликоптера с европейски средства, който ще бъде оборудван с цялата медицинска техника, необходима за извършване на медицинско спасяване на територията на Република България“, посочи министър Ангелов. Той добави, че вече са проведени редица срещи с представители на военни заводи, на които са обсъдени подробностите за осъществяването на ремонта на 4-те „Кугър“-а, определени за медицинско спасяване по въздух на пострадали.



„Добро решение е, че ще можем да използваме налични хеликоптери за медицински цели, с които ще се спасяват човешки животи“, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът акцентира, че за целта е необходима стройна организация и възложи осигуряването й на здравния министър. Министър-председателят Бойко Борисов беше категоричен, че както винаги досега, когато е имало възможност, така и занапред правителството ще продължи да изпраща наличните хеликоптери и самолети за оказване на помощ на нуждаещи се български граждани в страната и чужбина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 07.01.2021 07:53

    Ако стане това което си мисля и стане така както си мисля, четири "Кугар"-а няма да им стигнат.

  • 002 Anonimen 06.01.2021 13:02

    И после докато им построят площадки за кацане на тези тежки НЕмедицински машини .... хайде още 1 мандат управление за довършване на строителството, ана пенсионерите ще им намалят дажбата от 50 лв. на 5 лв. да има за строителството

  • 001 Anonimen 06.01.2021 12:01

    Защо винаги след трагедия и обществен натиск се прави това, което е задължително. Нефелни и без никакъв морал хора са накацали като лешояди по върховете на властта и дебнат от всякъде нещастния, мизерен и болен българин да го щавят до смърт?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат