28 март са изборите, няма какво да си търсят оправдания – президентът е казал „28 март“, той го е изговорил и сега се чуди как на база на медицинските специалисти да ги отмени – по този начин премиерът Бойко Борисов коментира във Велико Търново днешните консултации при държавния глава с участието на здравните власти.  Както само 19 минути писа изборите най-вероятно ще се проведат на 11 април или 18 април.


По-рано днес Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова поискаха от ресорния министър проф. Костадин Ангелов конкретни данни за очаквания брой ваксинирани през следващите седмици и подчертаха, че провеждането на избори в такава ситуация ще е предизвикателство.


„Ако иска – да ги отменя. Това е изцяло в неговите правомощия, но да се опира на това, че никой не може да му даде прогноза е грозно – такъв човек в света няма. Икономическата прогноза е в края на октомври светът да започне да се възстановява“, подчерта Борисов, предаде бТВ.


Ако някой можеше да даде прогноза какво ще бъде към 28 март, щеше да е шеф на Световната здравна организация, а даже и самото СЗО не знае, коментира Борисов.