Свързани новини

05.01.2021 13:09

Обмислят да пускат карантинираните за час-два, за да гласуват

Видян 2140 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Здравните власти обмислят различни варианти за провеждане на парламентарните избори през март в пандемични условия. Изготвя се и протокол, който ще бъде актуализиран в движение. Това стана ясно по време на консултациите при президента Румен Радев, предаде Нова тв.


Едно от предложенията е за час-два да се премахва карантината на хората, поставени в изолация, за да гласуват. За тях ще има изградени и отделни секции, стана ясно от думите на доц. Ангел Кунчев.


„Има варианти и за гласуване по списъци на карантинираните лица. При всички случаи ще се намерят начини да упражнят правото си на глас”, заяви доц. Кунчев.


Държавният глава обаче не потвърди датата 28 март за провеждане на изборите.


„Като президент за мен е изключително важно да се гарантира както конституционното право на вот на българите в предстоящите избори за Народно събрание, така и да се гарантира и тяхното здраве", заяви президентът Румен Радев. „Пандемията COVID-19 засегна всички обществени процеси през изминалата година. Това беше годината на лекарите и медицинските специалисти, които не само положиха огромни грижи за запазването на здравето и живота на българите, но и със своите експертни становища и решения влияеха върху всички сфери на обществено-икономическия живот. Неведнъж всички медицински специалисти сте заявявали, че пандемията няма да отшуми скоро и трябва да се научим да живеем с коронавируса, включително да организираме и провеждаме избори“, каза президентът.


Радев припомни, че избори в условията на коронавирус се проведоха в редица държави и допълни, че можем да почерпим от техния опит.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне