Свързани новини

04.01.2021 19:04

Фирма осъди за 5,4 млн. лв. държавата за изклани зорлем животни

Видян 6838 пъти | Коментари 2
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Собственикът на свинекомплекса в свищовското село Българско Сливово успя да се пребори с държавата за изплащането на по-голямо обезщетение за избитите животни заради Африканската чума по свинете. Фирма “Биляна” ООД спечели делото в Административен съд – В. Търново срещу Агенцията по храните, определила обезщетение от 4,2 млн. лв., което магистратите променят на 5,4 млн. лв. Причината е, че при формиране на обезщетението са ползвани данни на Националния статистически институт, които не отговарят на пазарните. Съдът постановява също Областната агенция по храните във Велико Търново да заплати на дружеството сумата от близо 30 000 лв. разноски по делото. Решението на търновските магистрати е обжалвано във Върховния административен съд, който предстои да се произнесе по казуса.

Крайната инстанция трябва да се произнесе и по делата на други две фирми, чиито свинекомплекси бяха засегнати от АЧС – “Николово” и “Бръшлен”, които също осъдиха на първа инстанция БАБХ. Свинекомплексът в Българско Сливово беше петата индустриална ферма с потвърдено огнище на АЧС в страната и първата в област В. Търново, което доведе до унищожаването на над 18 000 животни. Докато течеше ликвидирането на свинете в община Свищов, беше обявено

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 скоро,скоро и това ще стане 04.01.2021 23:09

    И стана на пепел всичко: Имот, стока,злато, Богатството му разлетя се, Гаче бе крилато. А грамадата расте пак Невидимо, тайно, И камъни върху нея Фърчат непрестайно; Че когото Бог накаже, Светът не прощава, Че кой много търпи, тегли, Много отмъщава.

  • 001 ууууууу 04.01.2021 22:45

    Избиха всички видове животни на българските животновъди и тези за собствено препитание, а по празниците ни предлагат охладено/?!/ месо от Испания и Холандия внесени от приятелските фирми на властта.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера

Днес ще е малко по-нервен ден от вчера, но пък ще