Свързани новини

31.12.2020 10:56

Вучич отложи откриването на Балкански поток за 1 януари

Видян 2217 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 2.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Откриването на Балкански поток ще се състои на 1 януари, а не на 30 декември, както беше планирано по-рано, предава ТАСС, като се позовава на Танюг. Руската агенция нарича газопровода продължение на газопровода „Турски поток“ в Сърбия, предаде Сега.


Според агенциите сръбският президент Александър Вучич ще открие газопровода на 1 януари в 06:00 ч.  в община Жабал. Причините за отлагането на церемонията по откриването не са посочени.


По-рано сръбският лидер заяви, че газопроводът „Балкански поток“ е изпълнен с газ, а официалното му пускане ще се състои на 30 декември. Преди това, в резултат  от преговорите с руския външен министър Сергей Лавров, Вучич обяви, че Сърбия ще пусне газ през Балканския поток на 29 или 30 декември. Коментирайки възможните санкции на САЩ заради закупуването на руски газ, Вучич категорично се противопостави на "рекета на външната политика" и отбеляза, че никой "не смее да забрани <...> да зарови тръби в земята си" и да купува по-евтино гориво.


Участъкът, минаващ през Сърбия, е продължение на един от двата клона на „Турски поток”, открит на 8 януари 2020 г., през който газът от Русия трябва да тече към Турция, а след това към България, Сърбия и Унгария. Дължината на участъка е 403 км, а проектният капацитет е 13,9 милиарда кубически метра газ годишно, коментира още руската агенция.


Точно ТАСС обяви още в началото на ноември, че Балкански поток е завършен.  За САЩ това е просто продължение на Турски поток. На няколко пъти Вашингтон даде да се разбере, че ще има санкции.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.