Свързани новини

30.12.2020 16:17

От 1 януари пияните в Русия пак ще бъдат прибирани в изтрезвително

Видян 1678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин подписа федерален закон, който дава право на органите на реда да отвеждат хора в изтрезвителни центрове . Документът е публикуван на официалния интернет портал за правна информация, предаде Сега.


Според закона, който влиза в сила на 1 януари 2021 г., в Русия ще бъде възстановена системата за изтрезвителни центрове. Той дава право на полицаите да извозват в тези отделения граждани, намиращи се в състояние на алкохолно опиянение.


"Във връка с тежестта на настоящата ситуация в редица субекти на Руската федерация, започна създаване на специализирани общински или регионални учреждения за оказване на помощ на граждани, които се намират на публични места в състояние на опиянение и загубили способност да се движат самостоятелно или да се ориентират в обкръжаващата ги обстановка", се казва в мотивите към закона.


Според законодателите, престоят в изтрезвителното ще струва на прибраните в него средно 1500 рубли на нощ (32.30 лева), като цената ще е различна за всеки регион.


В Русия на федерално ниво няма изтрезвителни центрове от 2011 г. Според един от вносителите на законопроекта - първия зам.-председател на социалния комитет в Горната камара на федералното събрание на Русия Валерий Рязански, премахването на изтрезвителните е имало негативно влияние върху общата криминогенна ситуация и в страната е нараснал броят на правонарушенията, извършени от лица в състояние на опиянение, а също така и по отношение на лица, оказали се в безпомощно състояние заради употреба на алкохол.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей