Свързани новини

30.12.2020 11:43

От 1 януари мин. пенсия става 300 лева, а от 1 юли всички останали пенсии ще се повишат с 5%

Видян 2366 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„От 1 януари 2021 г. минималната пенсия у нас става 300 лв., а от 1 юли всички останали пенсии ще се повишат с 5%, така както сме обещали. Това е още един изпълнен ангажимент от управленската ни програма“, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното заседание на правителството.


Премиерът Борисов отбеляза също, че за шести пореден месец през януари 2021 г. всички български пенсионери ще получат допълнителните 50 лева към пенсиите. „За целта всеки месец осигуряваме 106 милиона лева, за да може да подпомогнем 2 106 718 пенсионери или повече от една трета от населението във времето на пандемията от COVID-19“, посочи министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът отбеляза, че в Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2021 г. е прието тази подкрепа за пенсионерите да се изплаща също и през февруари, и през март.


„Грижим се и за нашите съграждани, които са най-уязвими и имат нужда от подкрепа, за да изкарат по-леко зимата. Затова вземаме решение за отпускането на допълнителни 12 млн. лв. през 2021 г., с който ще се осигури топъл обяд на 50 000 души до края на април. Това е с 20 000 българи повече от тази година“, акцентира министър-председателят Бойко Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.12.2020 12:01

    На същият принцип трябва да бъде и актуализирането на неадекватно високите заплати на властта, а не на няколко месеца с по няколкостотин лева, въпреки мизерията и оцеляването на ръба на електората

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес може да се окажете изправени пред изпитания в работната среда

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес може да се окажете изправени пред изпитания в