Свързани новини

30.12.2020 15:52

3 схеми за изплащане на вторите пенсии

Видян 2394 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Промени в Кодекса за социално осигуряване, с които се регулира фазата на изплащане от втория пенсионен стълб, одобри правителството на заседанието си в сряда. "Това е изключително важно за 17 000 жени, които предстои да се пенсионират през септември 2021 г. и още около 200 000 души в следващите години", обясни министърът на труда и социалната политика Деница Сачева по време на заседанието, предаде Медиапул.


Тя посочи, че се предвижда през универсалните пенсионни фондове да има 3 вида пенсионни продукти - пожизнена пенсия за старост, разсрочено плащане на средствата по индивидуалната партида и еднократно изплащане на средствата по индивидуална партида, когато размерът на средствата е по-малък от трикратния размер на минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст.


Планира се пожизнена пенсия за старост да се изплаща, когато размерът на средствата по индивидуалната партида на осигуреното лице позволява отпускането ѝ в месечен размер не по-малък от 15% от минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст.


Разсрочено изплащане на средствата по индивидуалната партида се предвижда, когато средствата по партидата на осигурения са недостатъчни за отпускането на пожизнена пенсия за старост, но надвишават трикратния размер на минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст.


Еднократно изплащане на средствата по индивидуалната партида се предлага в случай, че пенсионните спестявания на осигурения във универсален пенсионен фонд са по- малки от трикратния размер на минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 31.12.2020 09:41

    То първите са цинично малки за какви втори се говори изобщо?! Целта на Сачева е и тези малки пенсии, ако може по-малко хора да доживеят да ги взимат, че да има за такива като нея, позор

  • 001 пладнешки грабеж 30.12.2020 11:58

    Защо Сачева отне правото на избор на 3-те златни години при пенсиониране, а увеличи тавана на пенсиите до 1440 лв, което обслужва хората от властта? Защо по всякакъв начин законно се крадат пенсиите на осигурявалите се няколко десетки години, защо винаги се отнема правото на обикновените за сметка на богопомазаните?! Дали сме правова и социална държава все още, много е съмнително....

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на