Свързани новини

08.05.2009 15:38

Правителството прие доклада за Съвета за сътрудничество по етническите и демографските въпроси

Видян 1119 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството разгледа Доклад за дейността на Националния съвет за сътрудничество по етническите и демографските въпроси за 2008 г, предаде БГНЕС.


В него са представени приоритетните направления в работата на съвета, част от които са осигуряване на равни възможности и равно третиране на всички български граждани, превенция на расизма и ксенофобията, подобряване достъпа до здравеопазване и образование, съхранение и развитие на културната, религиозната и езиковата идентичност на етническите малцинствени общности и др.
Докладът отчита работата на Националния съвет в рамките на Европейската година на междукултурния диалог, чийто основни публични събития – концертът „Да празнуваме многообразието”, документалният филм за етническите малцинства „Заедно в България и в Европа” и тематичният бюлетин „Диалогът на културите в България”, придобиха голяма популярност.
През 2008 г. Центърът за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства е реализирал 112 проекта на обща стойност 1 356 272 лв., а Националният съвет за закрила на детето в разгледал документа „Съгласие за реформа и развитие в българското образование”. Реализирана е и „Програма за организиране и провеждане на спортно-състезателна дейност за деца, настанени в домове за деца, лишени от родителска грижа”. Положени са и усилия в посока подобряване заетостта и жилищните условия на най-уязвимите в социално-икономическо отношение граждани, както и за актуализация на Рамковата програма за равноправно интегриране в българското общество.
В доклада са посочени и дейностите на различни институции в областта на етническите и демографските въпроси като МВР, МТСП, МОН, МОСВ, МЗХ, Агенцията за социално подпомагане, Агенцията по заетостта, неправителствени организации и др



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще