Свързани новини

29.12.2020 10:42

Благодаря на църквата, която ни помага в кампанията за ваксинирането: Борисов

Видян 988 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ще стартира изграждането на локално пречиствателно съоръжение за нуждите на Рилския манастир, след като кметът на община Рила вчера оттегли жалбата си срещу проекта.


Това стана ясно по време на срещата на министър-председателя Бойко Борисов с Адрианополския епископ Евлогий, в която участва също кметът на община Рила Георги Кабзималски.


За изграждане на пречиствателното съоръжение за Рилската света обител на 17 юни т. г. правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2020 г. в размер на 1,62 млн. лв. Средствата бяха осигурени по молба на управата на манастира след посещение на премиера Борисов дни по-рано.


„Благодаря, че вчера оттеглихте жалбата си за заустването и така пречиствателната станция ще заработи. Всичко, за което говорихме при последната ни среща, е свършено“, посочи министър-председателят Бойко Борисов пред кмета на Рила и Адрианополския епископ.


В хода на разговора епископ Евлогий акцентира, че щом времето позволи и температурите станат по-високи ще продължи извършването на строителната реконструкция и художествената реставрация на Рилската света обител. За целта през юни т.г. правителството осигури 600 000 лева.


По време на срещата министър-председателят Бойко Борисов изказа специална благодарност към Българската православна църква за подкрепата й във връзка с ваксинационната кампания срещу COVID-19 у нас. „Това е единственото спасение и се надявам, че все повече българи ще се ваксинират“, изтъкна премиерът Борисов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 29.12.2020 12:44

    Пълно безобразие е човекът, който изтребва населението чрез мизерия и липса на здравна помощ да обикаля църквите и да е почитан от слугинажното попско съсловие!!!

  • 002 Непротивобайхуйствателствайте 29.12.2020 11:58

    Всички сме свидетели, а част от нас и безкористни участници, в първия случай в историята на медицината,когато част от човечеството участва безкористно (засега) в Третия етап на изпитването на нова ваксина.

  • 001 Антония Първанова 29.12.2020 11:57

    Водевилът с тайното транспортиране на ваксините от границата в бус за кренвирши, складирането им в антикварен хладилник ЗИЛ с катинар, тържествено отразеното стоварване на фризера със спасителната пратка с капака надолу и публична ПР акция с ваксиниране на минитъра на здравеопазването в присъствието на поп е направо холивудски сценарий за супер касов, единствен по рода си, комедиен трилър. Дали наистина става дума за защита от Ковид-19 или нещо съвсем различно? Остава и един много неудобен въпрос: Защо ще се ваксинираме масово чак през април, когато започна спад на заболяемостта от сезонни вирусни инфекции, в т.ч. коронавирус?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец