Свързани новини

29.12.2020 10:06

150 пъти повече ваксинирани за ден в Израел спрямо нас! Пролетта сме ОК: проф.д-р Яков Беркун

Видян 4536 пъти | Коментари 3
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Преди да стане един от първите ваксинирани в събота преди рекордната неделя със 100 000 инжектирани (150 пъти повече, отколкото в България при население от 8,88 млн.души) по данни на Таймс оф Израел, като идната седмица ще достигнат 150 000 души на ден, известният професор имунолог  Яков Беркун, на когото биха препарата пред камерите, даде интервю за RTVI минути преди да го боцнат:

Как действат ковид - ваксините и какви са разликите между тях?

Важното е, че всяка от ваксините, които досега са представени - Спутник, Файзер, Модерна предизвикват имунен отговор в организма. Тоест, всяка е ефективна по различен път. Спутник и това, което ще имаме от АстраЗенека, работят с отслабен вирус с код, който чрез попадането в тялото изработва имунитет. Модерна създаде преди 10 години РНК - новата технология, която взема генитичен код, който при попадането в организма започва производството на белтъка, който ни е необходим срещу коронавируса.


Основната критика е, че ваксините бяха пуснати много бързо, има ли какво да ни притеснява?

Ние в Израел изостанахме с проекта за своята ваксина заради прекалената административна скорост. В Русия и САЩ решиха да съкратят процедурите и така постигнаха бързата регистрация. Това е оправдано от гледна точка на икономическата цена и значение на вируса. Разработиха технологията на имунизация и плацебо върху доброволците, изследваха резултатите и получиха желаното: ваксинираните са с 20 пъти по-малка заразност и нямат тежки симптоми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 Anonimen 30.12.2020 21:53

    Голям праз. Що ли не одите да се съвъкуплявате с маймуните? Все пак има някакъв шанс за еволюция и няколко мозъчни гънки по-вЕчко.

  • 002 опитни мишлета 30.12.2020 11:37

    Защо 3-та експериментална фаза на ваксината се провежда глобално върху цялото човешко население и какъв точно е този генетичен м-л и от какво?!

  • 001 Anonimen 29.12.2020 19:10

    МУТрьо ще убеди ли манекенката Борислава Йовчева да ваксинира детето си публично - пред всички? Ще даде ли пример с дъщеря си?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

риби

Доста енергичен работен ден

Доста енергичен работен ден, а вечерта множество срещи