Свързани новини

28.12.2020 10:42

Даже с Мангъров говорих - и той ще се ваксинира: Борисов

Видян 1704 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Наблюдава се тенденция към увеличаване броя на оздравелите от Covid-19 и спад на починалите и облекчаване на здравната система. Тези констатации направи премиерът Бойко Борисов по време на тазсутрешното си посещение в столична болница заедно със здравния министър Костадин Ангелов, предаде БНР.

Борисов коментира и темата за ваксините:

"Виждате, все повече информация, все повече ще обяснявате на хората, ще дойдат различни ваксини, за да могат личните лекари да кажат при кой каква е най-подходяща".

Според премиера спасението на България и Европа от коронавируса е през ваксинирането.

"Ваксинирането. Това е най-важното. Аз мисля, че хората много бързо ще ги убедят вече докторите, които са се ваксинирали, като видят, че няма странични ефекти. Бъдете спокойни. Просто обяснявайте повече. След като най-добрите ни доктори се ваксинираха и продължават да се ваксинират, пациентите им вярват".
„Ще видите, че ще достигнем процента, сега, когато виждат знаковите ни доктори, тези, които вярват в науката и медицината. Даже с Мангъров говорих - и той ще се ваксинира. И него го ваксинирайте публично, защото ми каза, че е 100% за ваксинирането”, призова Борисов.

В рамките на посещението на министър-председателя директорът на Света Анна д-р Славчо Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за COVID-19 пациенти в болницата са били заети от заболели. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична.

Борисов изтъкна, че правителството ще отпусне средства за нов скенер за Св. Анна, тъй като наличната апаратура е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лева ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството на здравеопазването, предаде Нова тв.

Правителството ще подпомогне болницата и при изграждането на нов параклис, а с осигурените вече близо 1 милион лева от Министерския съвет Св. Анна разполага с изключително модерно оборудвана инвазивна кардиология.


 


Виж видео ТУК!


 




 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 28.12.2020 19:25

    Писмо от медицински работник до Главния санитарен инспектор: Скъпи д-р Кунчев, Изминаха 20 дни след ваксинацията. Според Вас, дали е нормално единият ми тестис да е по-голям от другите два? С уважение, Пенка

  • 001 болен мозък 28.12.2020 11:20

    Сега остава и Мангъров да осъди този патологичен лъжец!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни